5 Haftalık Hamileyim Belim Çok Ağrıyor, Hiç Belirtim Yok, Kanamam Var Ve Kse Var Bebek Yok Sorularının Cevapları

Güncelleme Tarihi:

5 Haftalık Hamileyim Belim Çok Ağrıyor, Hiç Belirtim Yok, Kanamam Var Ve Kse Var Bebek Yok Sorularının Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2022 16:54

Hamilelik döneminde kadınlarda görülen pek çok değişiklik farklı soruları da beraberinde getirmektedir. Hamileliğin ilk dönemlerinde bel ağrıları ile birlikte kanamaların görülmesi bazı durumlarda normal iken bazı durumlarda sıkıntı oluşturabilir. Bazı kadınlarda ise hiçbir belirti vermeme gibi durumlarda görülmektedir. İşte, 5 haftalık hamileyim belim çok ağrıyor, hiç belirtim yok, kanamam var ve kese var bebek yok sorularının cevapları.

Haberin Devamı

 5 haftalık hamilelikte bölünen hücreler embriyo halini almaktadır. Embriyo döneminde bebeklerin beyin, omurilik, göz, kulak gibi ana organları da gelişmeye başlamaktadır. Ayrıca bu dönemde kadınlarda bazı belirtiler görülmesi de normaldir.

  5 Haftalık Hamileyim Belim Çok Ağrıyor

 Hamileliğin ilk zamanlarında anne adaylarında bel ağrısı görülebilmektedir. Bunun sebebi artan hormonlar olmaktadır. İlk 3 ay içerisinde büyüyen uterus ve hormonlar sebebiyle oluşan bel ağrıları hamile kadınlarda düşük tehlikesi olarak değerlendirilmekte ve telaşa neden olabilmektedir. 

 Düşük olması durumunda sadece bel ağrıları görülmez. Bel ağrıları ile beraber bu duruma kasık ağrıları da görülmektedir. Çok sık ağrılar ile birlikte kanamalar oluşmaktadır. Hamileliğin son 3 ayında görülen bel ağrılar ise erken doğum belirtisi olmaktadır. Bu durum ayırt edilmesi için doktora başvurmak gerekmektedir. 

Haberin Devamı

 5 Haftalık Hamileyim Hiç Belirtim Yok 

 Gebeliğin 4. haftasından itibaren belirtiler yavaş yavaş hissedilmeye başlanmaktadır. Bu belirtiler genellikle ara ara baş dönmeleri, bulantı ve tansiyon düşüklüğüdür. Bununla beraber koku hassasiyeti, kusma, yorgunluk ve göğüs bölgelerinde ağrıların görülmesi de normaldir. 

 5 haftalık gebelikte bebeğin anne rahmine tutunmasının ardından implantasyon kanaması adı verilen 1 veya 2 gün süren kanamalarda görülmektedir. Fakat bebeğin ultrasonda görülmesinin ardından yaşanan kanamalarda mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir. Bunun yanı sıra 5. haftalık gebelikte bazı kadınlarda hiçbir belirti görülmeyebilir. Bu durum da normal sayılmaktadır. Belirtiler her bünyede farklılık gösterdiği için belirtilerin görülmesi normal olarak kabul edilir. 

 5 Haftalık Hamileyim Kanamam Var? 

 Gebeliğin oluşması ile birlikte vücutta hCG adı verilen bir hormonun salgılanmaya başlandığı söylenebilir. Bu nedenle yapılan kan ve idrar testlerinde gebeliğin olup olmadığı anlaşılmaktadır. Gebelik kesesi hemen ultrason ile görülmeyebilir. Kese yaklaşık 5 haftalık dönemde transvajinal ultrason ile görülmektedir. Bazen ise kanamaların olabileceği belirtilmektedir. Kanama hangi dönemde olursa olsun mutlaka uzman doktora gidilmesi gerekir. 

Haberin Devamı

 Bazı kanamalar risk taşımamaktadır. Fakat bazı kanamaların düşük, dış gebelik gibi durumlara neden olduğu bilinmektedir. Bazı kadınlarda yerleşme kanaması 5. haftada görülmektedir. Buna implantasyon adı verilir. Bu genellikle adet kanaması ile karıştırılsa da çok az ve genel olarak pembe renkte olması sebebiyle adet kanamasından farklıdır. Bu çok doğal bir süreç olmakta, anne ve bebeğe zarar vermemektedir. Fakat her ihtimalin değerlendirilmesi için kanama görülmesi durumunda doktora gidilmesi önerilmektedir.

  5 Haftalık Hamileyim Kese Var Bebek Yok

  Gebelik kesesi anne karnında bebeğin içinde geliştirdiği yapıdır. Bu kesenin içerisi amniyon sıvı ile dolu olmaktadır. Yuvarlak şekle sahip olan gebelik kesesi 5. haftadan itibaren görülmeye başlanır. 5. haftadan sonra görülen gebelik kesesi bebeğin sağlığı ve hamileliğin seyri hakkında bilgi vermektedir. Her şeyin yolunda olduğuna dair olan işaretlerden birisi de gebelik kesesinin çapıdır. 5 haftalık gebelikte kesenin çapı 20 mm'ye ulaşmış olması gerekir. 

Haberin Devamı

 Hamilelik yumurtanın sperm ile döllenmesi sonrasında 5 günde bölünmeye devam etmesi ve rahim duvarına yerleşmesi ile başlamaktadır. Hamilelik hormonları rahme yerleşmesi ile salgılanmaya başlanmakta ve vücutta değişmeler görülmektedir. Bazı durumlarda ise embriyo gelişimi ilk haftada durmaktadır. Bu boş gebelik denen duruma bağlıdır. Boş gebelik, gebelik kesesinin oluşması fakat bebeğin gelişmediği bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!