5.Antalya ulusal zeka oyunları başladı

Güncelleme Tarihi:

5.Antalya ulusal zeka oyunları başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2008 11:56

Antalya Koleji'nin Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Zeka Vakfı işbirliğiyle düzenlediği 5. Antalya Ulusal Zeka Oyunları başladı.

Antalya Kolejinde düzenlenen ulusal zeka oyunlarına, Türkiye genelindeki 45 ilköğretim okulu ve liseden toplam 215 öğrenci katıldı.

Kolejin Yetmişbeşinci Yıl Kültür Salonu'ndaki açılış töreninde konuşan Türkiye Zeka Vakfı Temsilcisi Nihal Sandıkçı, etkinliğe katılan öğrencilere toplam 10 soru sorduklarını ve bu soruları 1.5 saatte çözmelerini istediklerini söyledi.

Değerlendirmenin Türkiye Zeka Vakfı tarafından yapılacağını belirten Sandıkçı, dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verileceğini bildirdi.

Sandıkçı, salondaki öğrencilere de “Sorularla ilişkinizi koparmayın. Sorulara bilimsel yanıtlar verme çabanız hep sürsün” diye seslendi.

Antalya Koleji Liseler Müdürü Mustafa Çakır da zeka oyunlarına ilginin her geçen yıl arttığını, bu etkinlikle öğrencilerin bilime ilgisini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Zeka oyunlarına ilköğretim 5, 6, 7, 8'inci sınıflar ile lise öğrencilerinin katıldığını anlatan Çakır, dereceye giren öğrenciler arasından bir kişiye de Antalya Koleji olarak burs vereceklerini kaydetti.

5. Antalya Ulusal Zeka Oyunları'na katılan öğrenciler, daha sonra sınava girdi. Sınav sonucunun yarın açıklanacağı, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin de yarın düzenlenecek törenle verileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!