4’üncü Selçuk Yaşar ödülü sahibini bekliyor

Güncelleme Tarihi:

4’üncü Selçuk Yaşar ödülü sahibini bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2023 15:50

Selçuk Yaşar Ödülü, 16 Şubat 2023 Perşembe günü Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilecek törenle dördüncü kez sahibini bulacak. Yaşar Üniversitesi, Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı ile iş birliğiyle, girişimcilik, yenilikçilik ve inovasyon alanlarında öncü insanlar ile kurumları teşvik etmek amacıyla ‘Selçuk Yaşar Ödülü’nü düzenliyor.

Haberin Devamı

Dördüncü kez verilecek olan ödülün teması ‘iklim değişikliği’. Ödülün sahibini belirlemek için beş kişilik bir seçici kurul oluşturuldu. Seçici Kurul üyeleri, bu yılki tema göz önünde bulundurularak, alanlarında söz sahibi kişilerden seçildi. Seçici Kurulda yer alan isimler Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Prof. Dr. Arif Hepbaşlı, Prof. Dr. Begüm Özkaynak, Ord. Prof. Dr. Niyazi Serdar Sarıçiftçi ve Prof. Dr. Yurdanur Ünal oldu.

ESKİ KAZANANLAR
2019 yılında birincisi düzenlenen ödül töreninde genç girişimcilere ilham veren çalışmaların sahibi bilim insanı Prof. Dr. Aytül Erçil ve sosyal inovasyon konusunda çalışmalarıyla öne çıkan Tekfen Holding Kurucusu Ali Nihat Gökyiğit oldu. 2020 yılında düzenlenen ikinci ödül töreninde Johannes Kepler Üniversitesi Fizikokimya Kürsü ve Enstitüsü’nün başkanı Ord. Prof. Dr. Niyazi Serdar Sarıçiftçi, üçüncüsü düzenlenen 2022 yılında ise Türkiye’nin tanınırlığına katkı sağlayan Udemy ve Carbon Health girişimlerinin kurucusu Eren Bali ödülün sahibi oldu.

BAKMADAN GEÇME!