44 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehire ait? 44 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir?

Güncelleme Tarihi:

44 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehire ait 44 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2021 05:06

44 plaka kodunu ülkemizin birçok yerinde görebilirsiniz. 44 plaka koduna sahip şehrin neresi olduğunu merak ediyorsanız yazının devamını okuyabilirsiniz. Plaka kodları arabanın hangi şehre bağlı olduğunu gösteren bir sayıdır. Sizce 44 plaka kodu hangi şehrimize aittir? 44 plaka kodu ile ilgili merak ettiğiniz bütün soruların cevaplarını sizin için derledik.

Haberin Devamı

44 plaka kodu Malatya şehrimize ait plaka kodudur. Plaka kodları her şehre göre özel olarak verilmiştir.

 44 plaka Nerenin Plaka Kodu ve Hangi Şehre Ait?

 Şehirleri ayırabilmek için her şehre özel plaka kodu bulunmaktadır. Öyle ki plaka kodları şehirlerin posta kodlarını da oluşturmaktadır. 44 plaka kodu Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Malatya şehrimize ait posta kodudur. Ülkemizde Malatya şehrine bağlı gözüken 176 binden fazla araç bulunmaktadır. Şehrin büyüklüğü ve araç fazlalığı nedeni ile araçlar verildikleri bölgeye göre harf almaktadır.

 44 Plaka Kodunun İlçe Harf Kodları

 Malatya şehrinde 13 adet ilçe bulunmaktadır. İlçelere özel olarak harf kodları verilmesi araçların daha kolay tanınabilir olmasını sağlamaktadır. Malatya Arapgir ilçesi için plaka harfleri DU, HA, J, DZ ve MT olarak verilmektedir. Battalgazi ilçesinde AC-AZ, DA-DL, DR-DT, EA-ES, EU-EZ, FC-FZ, KA-KZ ve LA-LH harfleri arasında verilmektedir. Darende ilçesi için DN, DZ, EY, HC ve MU harf kodları verilebilmektedir. Doğanşehir ilçesi için DV, FA, HD, HR ve MY harf kodları verilmektedir. Pötürge ilçesi için DY ve MZ kodları verilmektedir. Hekimhan ilçesi için DP, ET ve MV kodları verilmektedir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!