40 engelli aday YGS için Ankara’ya gidecek

Güncelleme Tarihi:

40 engelli aday YGS için Ankara’ya gidecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 12:25

15 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için Türkiye genelindeki 40 aday Ankara’ya giderek elektronik cihazlarıyla sınava girecek. Elektronik cihazlarıyla Ankara’da sınava girecek toplam engelli aday sayası 123 iken bunlardan 82’sinin Ankara’da yaşadığı açıklandı.

Haberin Devamı

ÖSYM, kamuoyunun merakla beklediği “Ankara’da kaç engelli aday cihazlarıyla YGS’ye girecek?” sorusunun cevabını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, 4 bin 646 engelli aday bu yıl YGS başvurusu yaptı. Bu adaylardan cihazlarıyla birlikte Ankara’da sınava girecek olanların sayısı 123. Bunlardan 82’si Ankara’da ikamet ederken, 40 aday YGS için başka şehirlerden Ankara’ya gitmek zorunda kalacak. Bu adayların 32’si tek başına bir salonda kendilerine verilen okuyucu ve işaretleyici yardımı ile sınava girecek.
Ankara dışından gelip tek başına bir salonda sınava girecek olan adayların 6’sı görme engelli, 8’i işitme engelli. 3’ü ise hem görme, hem de işitme engelli. Çoklu salonda sınava girmek isteyen ve Ankara dışından gelecek olan 2 aday görme engelli, 24 aday işitme engelli, 2 aday süreğen ve 1 aday dil ve konuşma engelli olarak açıklandı. Talepte bulunan 21 aday, 18 punto kitapçıkla ve 26 aday da 22 punto kitapçıkla Ankara’da sınava alınacak.
2015-YGS’ye başvuran engelli adayların hepsi elektronik niteliği olmayan alet veya cihazlarını kullanarak kendi bulundukları illerde sınava girebilecekler.

Haberin Devamı

ÖSYM’nin açıklamasına göre YGS’ye başvuru yapan engelli adayların engel dağılımları şöyle:
- 1512 aday görme engelli,
- 1004 aday işitme engelli,
- 380 aday zihinsel engelli,
- 1428 aday bedensel engelli (283 aday tekerlekli sandalye kullanıyor),
- 97 aday dil ve konuşma engelli (işitme engelli grubundaki adaylar),
- 928 aday ise diğer engelli (süreğen-kronik hastalıklar gruplarındaki adaylardır),
- 380 adayın durumu sınıflanamayan engelli (özgül öğrenme güçlüğü, yaygın gelişimsel bozukluk ve ruhsal duygusal ve benzeri engelli adaylar).

ÖSYM, bu yıl elektronik cihaz kullanan engelli adayları isterlerse özel binalarda ve Ankara’da YGS’ye alabileceğini duyurmuştu. Ancak elektronik cihaz kullanmayan engelli adaylar ise kendi bulundukları şehirde sınava girebilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!