3001 nitelik kodu nedir? KPSS 3001 nitelik kodu özel şartı ne işe yarar?

Güncelleme Tarihi:

3001 nitelik kodu nedir KPSS 3001 nitelik kodu özel şartı ne işe yarar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2021 04:51

KPSS kişilerin mesleğe girebilmek, iş bulabilmek amacı ile devlet tarafından yapılan bir sınavdır. KPSS sınavını da ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bir sınavdır. Aynı zamanda KPSS ile girilen meslekler, bir devlet memuru olma niteliğindedir. Bu nitelikler de devlet tarafından nitelikli kodlar adı altında özelliklere ayrılmıştır. 3001 nitelik kodu nedir? KPSS 3001 nitelik kodu özel şartı ne işe yarar? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Nitelikli kodlar da her biri kişilere özgü farklı niteliklere, ayrımlara, kadrolara ayırmış şekildedir. 3001 nitelik kodunun da bu yönlü özellikleri bulunur.

 KPSS 3001 Nitelik Kodu Özel Şartı Nedir?

 KPSS, ÖSYM kurumu tarafında gerçekleştirilen sınavlardan birisidir. Bu sınav bireylerin devlet memurluğuna girebilmeleri, atanabilmeleri için şart olan bir sınavdır. Bu sınavdan alınan puan ile mesleklere giriş, atanma yapılır. Bu nedenle bu sınav bireyler için mühim bir önem arz etmektedir. Bunun yanı sıra bu sınava girilip puanı alındıktan sonra mesleklere giriş için devlet emri ile ÖSYM tarafından nitelik kodları oluşturulmuştur.

 Bu nitelik kodlarında her biri farklı özellikler arz etmektedir. 3001 nitelik kodu da bunlardan birisini teşkil eder. 3001 nitelik kodunun ilk özelliği bölüm fark etmeksizin alım yapmasıdır. Ancak bu bölümlerin meslek yüksekokullarından birisi olmak zorundadır. Bölüm fark etmese de lisans programlarından alım yapılmamaktadır. Ön lisans programından mezun olmuş, diploma almış bir birey olunması gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!