210 bin öğrenciye burs veren TEV, 47'nci yaşını kutluyor

Güncelleme Tarihi:

210 bin öğrenciye burs veren TEV, 47nci yaşını kutluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2014 13:28

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, vakfın 47 yaşında olduğunu ve bugüne kadar 210 bin öğrenciye burs verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

TEV'in 47'nci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Trabzon Çaykara’ya bağlı Uzungöl'de fidan dikim töreni düzenlendi. 47 fidanın toprakla buluştuğu törende konuşan TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, dünyanın en başarılı vakıflarının arasında olduklarını hatırlatarak şöyle dedi:

“Almanlar bu yıl, 150 ülkede vakıflar arasında TEV'i birinci seçti. Türkiye'de eğitime en çok önem veren sivil toplum kuruluşuyuz. 9 ülkeyle çalışıyoruz.

TEV bugüne kadar 210 bin öğrenciye burs verdi. 515 genci yüksek lisans için yurtdışına gönderdi. 27 öğretim kurumu açtı. Böyle bir kuruluş Türkiye'de başka yok. Eğitim alanında ilk kurulan vakıf. Kurucumuz, Türkiye'ye çok büyük hizmeti dokunan Onursal Başkanımız rahmetli Vehbi Koç ve 201 hayırseverdir. Onları her zaman minnetle anıyoruz.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) 4 bin 800 öğrenciye burs sağlandı. KTÜ'de bu sene ise 168 burslu çocuğumuz öğrenim görüyor. Meslek liselerinde daha önce 724 öğrencimiz okudu. Bu yıl 34 öğrencimiz burslu okuyor. Bunların toplamı 5 bin 524. Trabzon, Türkiye'nin en başarılı illerinden birisi ve TEV'in de gönül verdiği şubemiz. Hepimizin eğitime destek olması lazım. Gençlerden de destek bekliyoruz.”

TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek ise, düzenlenen etkinliğin amacının, gençlere sosyal sorumluluk bilinci aşılamak olduğunu söyledi.

Uzungöl'ün girişinde, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü tarafından belirlenen alanda yapılan fidan dikim törenine , TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek ve gönüllülerin yanı sıra üzerinde "bir fidan her şeyi değiştirebilir" yazılı tişört giyen TEV Kız Öğrenci Yurdu’nda kalanlar da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!