2019 LGS örnek soruları yayımlandı... LGS ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

2019 LGS örnek soruları yayımlandı... LGS ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2018 19:00

2019 LGS örnek soruları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlandı. 2019 yılında LGS sınavı hazırlıklarını sürdürmeye devam eden üniversite adayları, MEB tarafından yayımlanan LGS örnek sorularıyla sınava çalışmaya devam ediyor. Peki, LGS ne zaman?

Haberin Devamı

Milyonlarca öğrencinin katılım sağlayacağı 2019 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) örnek soruları yayımlandı. Sınav öncesi örnek sorularla birlikte bilgilerini pekiştirecek olan öğrenciler bir yandan da sınav tarihini sorguluyor. Peki, LGS ne zaman?

Sayısal bölüm soruları içerisinde matematik ve fen bilimleri konularına ilişkin 10'ar adet örnek soru yayımlayan kurum sözel bölüm sorularında ise Türkçe, inkilap, din kültürü ve ahlak bilgisi ve İngilizce sorularına yer verdi. Bakanlığın resmi sayfasından yapılan duyuruda; “Örnek soru kitapçıklarında ilk ünitelerde yer alan konulara ağırlık verilmekle birlikte diğer ünitelerden de örnek sorular yer almaktadır. Yıl içerisinde diğer ünitelerle ilgili örnek soru yayımlanmasına devam edilecektir.” İfadeleri kullanıldı. 

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önce yaptığı açıklamada LGS’de ezbere dayalı sorular azaltılacağını öğrenmeye dayalı soruların artacağını açıklamıştı.

LGS ÖRNEK SORULARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

LGS NE ZAMAN?

LGS örnek soruları ardından sınav tarihi de bir kez daha gündeme geldi. Peki, LGS bu yıl ne zaman yapılacak?

Ortaöğretim eğitimini tamamlayıp liseye geçmek isteyen milyonlarca öğrencinin gireceği Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 01 Haziran 2019 Cumartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek. Sınavda başarılı olan öğrenciler adres gözetmeksizin istedikleri okullara yerleşebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!