DGS ek tercih sonuçları için geri sayım... ÖSYM sonuç tarihini duyurdu mu?

Güncelleme Tarihi:

DGS ek tercih sonuçları için geri sayım... ÖSYM sonuç tarihini duyurdu mu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2019 10:49

DGS ek tercih sonuçları ile iki yıllık eğitimlerini dört yıla tamamlayacak olan öğrenciler, ÖSYM'nin açıklayacağı neticeyi merakla araştırıyor. Peki, ek tercihleri ile son şanslarını değerlendiren öğrencilerin merakla araştırdığı DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ÖSYM tarafından değerlendirmeye alınacak olan DGS ek tercihleri hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

DGS (Dikeye Geçiş Sınavı) ek yerleştirme sürecinin sona ermesi ardından gözler ÖSYM'den gelecek sonuç açıklamasına çevrildi. 7 Ekim tarihinde alınan DGS ek tercih başvurularının sonuçlarını merak eden adaylar, internet üzerinden araştırma yaparak bir bilgi edinmeye çalışıyor. Peki, ÖSYM'den açıklama geldi mi? DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019 DGS ek tercih işlemleri, 7 Ekim Pazartesi günü sona erdi. Geçtiğimiz yıl 14 Eylül tarihinde sona eren DGS ek tercihleri için sonuçlar 20 Eylül tarihinde açıklanmıştı. Bu bilgiler göz önünde bulundurulursa, bu yıl DGS ek tercih sonuçlarının 13-14 Ekim tarihlerinde açıklanacağı söylenebilir.

KAYITLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS ek tercih sonuçlarının 13-14 Ekim tarihlerinde açıklanması halinde, okul kayıtlarının 14 Ekim Pazartesi günü itibariyle alınabileceği söylenebilir. 

Haberin Devamı

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların, sınav sonuçları açıklandıktan sonra sonuç belgelerinde belirtilen tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

HANGİ BÖLÜMLER TERCİH EDİLEBİLDİ?

Adayların hangi bölümlere geçiş yapabileceği, tercih kılavuzunda yer alacak tablolarla göz önünde bulunduruldu. Adaylar, tercihlerini sadece bu tablolarda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak lisans programlarından yaptı.

GEÇTİĞİMİZ YIL 94 BİN ADAY YERLEŞMİŞTİ

DGS ek tercih sonuçlarına göre geçtiğimiz yıl 180 bin 717 aday tercih yapmış, 94 bin 388 aday bir programa yerleşmişti. 35 bin 746 kişilik kontenjan ise boş kalmıştı. 

94 bin 388 adaydan 65 bin 832'si ise açıköğretim programlarına yerleşirken, 20 bin 86 aday örgün eğitime dahil oldu. 35 bin 746 kişilik boş kontenjanın 33 bin 818'ini ise açıköğretim programları oluşturdu.

GEÇTİĞİMİZ YILIN TABAN VE TAVAN PUANLARINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!