2 bin 470 sürücü kursuna soruşturma

Güncelleme Tarihi:

2 bin 470 sürücü kursuna soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2013 14:08

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, sürücü kurslarına denetimlerin arttığını söyledi. Küçük, “Ülke genelinde 3 bin 298 sürücü kursuna 2 bin 470 soruşturma açıldı. Kursların yarıdan fazlası görevini iyi yapmadığı için soruşturma geçiriyor” dedi. Küçük ayrıca, 3 il milli eğitim müdürü ve denetçilere de aynı nedenden dolayı soruşturma başlattıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen Çocuk ve Trafik Eğitim Çalıştayı başladı. Doğuş Otomotiv’in desteğiyle yapılan çalıştaya, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan da katıldı.
Etkinlikte konuşma yapan Milli Eğitim bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, sürücü kurslarına yönelik denetimleri arttırdıklarını belirterek, “Kazaların bir nedeninin ise sürücülere iyi eğitim verilmemesi olduğunu düşünüyoruz. Ülke genelinde 3 bin 298 sürücü kursuna 2 bin 470 soruşturma açıldı. Sürücü kurslarından yarıdan fazlası görevini iyi yapmadığı için soruşturma geçiriyor. Denetim görevini iyi yapmadığını düşündüğümüz 3 il milli eğitim müdürü ve denetçilerle ilgili soruşturma başlattık. Herkes işini düzgün yapacak ki gözyaşı akmasın” ifadesini kullandı. Küçük, Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Yönetmeliği’ni de değiştirme aşamasında olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan, geçen yıl meydana gelen 153 bin 555 trafik kazasında 3 bin 750 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Son üç yılda meydana gelen kazalarda hayatını kaybedenlerin yüzde 12,93’ünün 0-18 yaş arasında bulunduğunu bildirdi. Avan, güvenli bir trafik ortamının ilk adımının çocukların bu konuda eksiksiz ve kaliteli bir eğitim alması olduğunu ifade etti. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada her yıl 1 milyon 300 binden fazla kişinin trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini aktaran Avan, Türkiye’de ise geçen yıl meydana gelen 153 bin 555 trafik kazasında 3 bin 750 kişinin hayatını kaybettiğini, 268 bin 102 kişinin de yaralandığını bildirdi.
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal da çocukluk döneminde verilen trafik eğitiminin, ileride kazaların en aza indirilmesinde son derece önemli olduğunu vurguladı. Çankal, trafik güvenliğinin tek başına polisiye tedbirlerle değil, alt yapı, eğitim, denetim, ilk ve acil yardım hizmetleriyle pek çok kurumun, sivil toplum örgütleri ve bireylerin iş birliği sayesinde sağlanabileceğini belirtti.
Trafik eğitim parklarının önemine de değinen Çankal, “Çocukların küçük yaştan itibaren trafik kurallarını hem teorik hem de uygulamalı öğrenmeleri açısından çocuk trafik eğitim parkları çok önemli. Kapalı bir mekanda sadece teorik bilgileri öğrenen çocuklar aldıkları bilgileri içselleştiremeyecekler ve trafik ortamında bunu uygulayamayacaklar. Pratik olarak öğrendiklerini uygulayabilecekleri, uzman öğreticiler nezaretinde eğitim alacakları en ideal yerler bu çocuk parklarıdır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!