177 neyin numarası, hangi durumlarda aranır ve ne işe yarar? 177 hattı saatleri nedir ve ücretli midir?

Güncelleme Tarihi:

177 neyin numarası, hangi durumlarda aranır ve ne işe yarar 177 hattı saatleri nedir ve ücretli midir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2021 04:52

En önemli ve gerekli sabit numaralar arasında 177 gelir. Acil durumlar için kullanılan bu numaranın nereyi ifade ettiği mutlaka bilinmelidir. Peki, 177 neyin numarası, hangi durumlarda aranır ve ne işe yarar? 177 hattı saatleri nedir ve ücretli midir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Pek çok kişi tarafından merak edilen sabit ve acil numaralar içerisinde 177 geliyor. Aynı zamanda günlük yaşamda ya da televizyonda çok sık duyulan standart bir numara olduğunu da eklemek mümkün.

 177 Neyin Numarası ve Hangi Durumlarda Aranır?

 177 numarası yangın ve ihbar hattıdır. Daha doğrusu orman yangınları için kullanılan sabit numara olduğunu söylemek mümkün. Herhangi bir orman yangını söz konusu olduğu vakit, 177 numarası aranmaktadır.

 177 Hattı Ne İşe Yarar?

 Ülke çapında olası orman yangınları söz konusu olduğu vakit 177 hattı aranır. Böylece itfaiye başta olmak üzere ilgili kurumlar bölgeye ulaşım sağlayarak yangını kısa süre içerisinde söndürür.

 177 Hattı Arama Saatleri Nedir?

 177 hattı arama saatleri 7/24 hizmet vermektedir. Özellikle orman yangınları ile ilgili destek birimi olduğu için, gece gündüz hizmet sağlayan bir sabit hattır. Mutlaka yaşanabilecek orman yangınları için hemen 177 numarası aranmalıdır.

Haberin Devamı

 177 Hattını Aramak Ücretli ya da Ücretsiz midir?

 Yangın ormanları konusunda 177 hattı aranırken herhangi bir şekilde ücret ödenmez. Acil durumlar arasında bulunan bir numara olduğu için, 7/24 ücretsiz alınabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!