1 Kw kaç beygir gücü eder? 1 beygir gücü neye eşittir?

Güncelleme Tarihi:

1 Kw kaç beygir gücü eder 1 beygir gücü neye eşittir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2021 03:08

Kilowatt ile beygir arasında bir bağlantı bulunmaktadır. Bu bağlantı doğrultusunda kilowatt ile beraber beygir üzerinden çevirme işlemleri yapmak mümkündür. Bu nedenle 1 kilowattın kaç beygir edildiği merak edilmektedir. Peki 1 KW kaç beygir gücü eder? 1 Beygir gücü neye eşittir? Sizlere kilowatt ve beygir gücü ile ilgili merak edilenleri detaylıca derledik.

Haberin Devamı

Beygir gücü ile beraber kilowatt farklı katlar üzerinden ele alınmaktadır. Bu şekilde hesaplanarak belirli standartlarda bir dengesi bulunmaktadır. Ayrıca farklı şekillerde birçok yerde de kullanılmaktadır.

 1 KW Kaç Beygir Gücü Eder?

 Araba motorlarında üretilen enerji türlerinden biriside beygir gücüdür. Bunun dışında kilowatt da bir enerji türü olmaktadır. Fakat ikisi de farklı alanlarda kullanılmaktadır. Kilowatt genellikle elektrik enerjisi alanında kullanılmaktadır. Günümüzde tüm araçlar elektrik enerjisi üzerinden de hareket etmelerinden dolayı bu iki ölçüm birbiri ile bağlantısı bulunmaktadır.

 Kilowatt ile beygir gücü farklı alanlarda kullanılsa da birbiri ile bağlantısı bulunmaktadır. Bu nedenle kilowattın beygir gücü değerini hesaplamak mümkündür. 1 kilowattın kaç beygir edildiği oldukça merak konusu olmaktadır. 1 KW: 1.341 hp ( Beygir Gücü) olmaktadır. Kilowatın beygir karşılığı bu şekilde hesaplanmaktadır. Böylece kilowatt ile beygir gücünün enerji açısından birbirine çok yakın olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

 1 Beygir Gücü Neye Eşittir?

 Beygir gücü belli bir aralığın 1 saniyede 1 metre hareket ettirilmesi olarak bilinmektedir. Beygir gücünün tanımını bu şekilde tanımlayabiliriz. Kilowatt ise elektrik sektörü ile birlikte otomobil sektöründe motor tarafından üretilen enerji biçimi şekilde açıklanmaktadır.

 Bu tanımlara göre beygir gücü üzerinden kilowatt hesaplaması ele alınabilir. Kilowatt ile beygir gücü karşılaştırıldığında 1 kilowattın 1,341 beygir gücü şeklinde hesaplanabilir. Bu hesaplamayı farklı miktarlar üzerinden hesaplamak ve özel hesaplama aracı kullanmak ise mümkündür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!