EGİKAD'da göç konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

EGİKADda göç konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2018 11:39

EGİKAD'da göç konuşuldu

Haberin Devamı

EGE İş Kadınları Derneği (EGİKAD), gelenekselleşen aylık yemekli toplantılarında bu ay Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter'i ağırladı. Toplantıda İzmir'e artan göç ve kadın girişimcilere yönelik ortak projeler değerlendirildi.

İzmir'deki bir otelde gerçekleştirilen yemeğe, EGİKAD yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, EGİAD yönetim kurulunda yer alan kadın üyeler de katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, EGİAD ve EGİKAD'ın İzmir için çok değerli kurumlar olduğuna dikkat çekerek, "İki derneğimiz de bugüne kadar yürüttükleri çalışmalarla pek çok alanda öncü oldular. İzmir'in ilklerin gerçekleştiği bir şehir olması da bu durumda etkiliydi. Bugün de ortak projeler üretmek adına bir aradayız. Özellikle girişimcilik ve genç kadın girişimcilerin iş hayatındaki yerlerini kuvvetlendirmek adına projeleri masaya yatıracağız. EGİAD'ın melek yatırımcı ağını da yakından takip ediyor ve üyelerimizin bu ağın içerisinde yer almasını destekliyoruz. EGİKAD ve EGİAD ortaklığıyla bu konuda başarılı projeler geliştireceğimize inancımız sonsuz" dedi.

"GÖÇÜN NİTELİĞİ ARTMALI"

Antitoros'un ardından söz alan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter ise, son yıllarda İzmir'in fazlasıyla göç aldığına vurgu yaparak, "Bizim İzmir'e nitelikli işgücünü çekme çabamız var. Şu an genel olarak belirli bir yaşı aşmış serbest çalışanlar ve emekliler İzmir'e göç ediyor. İzmir'in potansiyelinin altında gözükmesinin sebebi, 30-35 yaşlarında, iyi kazançları olan beyaz yakalıların eksikliğidir. Biz bu profilin İzmir'i tercih etmesi için çalışmalar yürütüyor, İzmir'in avantajlarını her platformda anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Her platformda EGİKAD ile ortak projeler yürütmeye hazır olduklarını da belirten İlter, özellikle EGİAD Melekleri Yatırım Ağı kapsamında EGİKAD üyelerini aralarında görmekten mutluluk duyacaklarını söyledi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!