Zencirci'nin eserleri AKM'de

Güncelleme Tarihi:

Zencircinin eserleri AKMde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2013 00:00

EGE Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci'nin “Yüzey+” adlı sergisi Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde açıldı.

Sergi açılış kokteyli çok sayıda sanatçı ile sanatseveri bir araya getirdi. Çalışmalarında Sümerlilerin ziggurat adlı tapınaklarda yiyecek stoklarını kaydetme ihtiyacından doğan ilk yazı sistemi olan çivi yazısı ve Hitit krallarına ait mühürler olan, grafik sanatlar içinde yer alan baskı tekniklerinin kendini ifade etmesinde bir araya gelen unsurlar olduğunu söyleyen sanatçı, “İnsanoğlunun tarihsel süreç içerisinde geliştirdiği bu unsurlar benim geçmişe olan özlemini yansıtır. Çalışmalarımda kullandığım altın rengi, tarih içinde önemli bir yeri olan Sümerlilerin gücünü, zenginliğini yansıtır. Tekniği çağa taşırken bu ve bundan sonra yapacağım çalışmalarda yine insanlık tarihinde yer alan simgeleri yine bu eski teknikle hatırlatmayı ve güncelleştirmeyi amaçlıyorum” dedi.
Zencirci, 1998 Yılında DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Anasanat Dalı’nda“Çağdaş Anlamda Baskı Teknikleri ve Ortaöğretim Kurumlarındaki Uygulaması” başlıklı tezi ile yüksek lisans programını; 2008 yılında DEÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’nda “Görsel Sanatlar Öğretmeni Adaylarında Özgünbaskının Yaratıcı Düşünme Becerileri ve Öz-yeterlik Algısı Üzerindeki Yansıması” konulu tez çalışması ile doktora programını tamamladı. Çeşitli yarışmalarda ödülleri de bulunan sanatçının eserleri 6 Temmuz'a kadar gezilebilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!