Zehir tacirlerine jandarma darbesi

Güncelleme Tarihi:

Zehir tacirlerine jandarma darbesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2012 00:00

BALIKESİR İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu üretimi ve ticareti yaptıkları kuşkusuyla bazı kişileri 7 ay izledi.

Haberin Devamı

Sonunda bu kişilerin Kabakdere Köyü’nde evlerinin bahçelerinde ve ormanlık alanda Hint keneviri yetiştirdiklerini ve elde ettikleri esrarı Edremit Körfezi’ndeki ilçe ve beldelerde sattıkları belirlendi.

Bodrum katta parti

Kuşkuluların, “ölüm odası” adını verdikleri evlerinin bodrum katlarında esrar partileri düzenleyip, “asansör” diye niteledikleri 500 mililitrelik pet şişe ve alimünyum folyo kağıdı kullanılarak hazırlanan düzeneklerle esrar içtikleri de belirlendi. Bir kadının da hafta sonu znine çıkan askerlere uyuşturucu sağladığı saptandı.
Olumsuz hava koşullarına karşın geçen salı günü Kabakdere Köyü, Burhaniye, Gönen ve Edremit ile Ankara’daki bazı adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Özel eğitimli narkotik köpekleri ‘Vida’ ve ‘Asi”nin de katıldığı operasyonun Kabakdere ayağında 20 evle izlenen kişilerin araç ve üzerleri didik didik arandı. 500 kök Hint keneviri, 150 gram esrar, ruhsatsız 6 tabanca, 50 mermi, uyuşturucu madde tartmakta kullanıldığı anlaşılan dijital tartı, bir kama ve tarihi eser niteliği taşıyan Kuran-ı Kerim ele geçirildi. 17 kişi gözaltına alındı, 3 kişinin de arandığı bildirildi.

Mücadelemiz devam edecek

Haberin Devamı

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, “Geçen temmuz ayından bu yana Kabakdere Köyü’ndeki zehir tacirlerine yönelik çok sayıda operasyon yapıldı. Bu operasyonla zehir tacirlerine son darbeyi vurduk. Halkımızı ve gençlerimizi zehirleyen bu tür suç örgütleriyle mücadelemiz sürecek” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!