Yüzen saray İzmir'de

Güncelleme Tarihi:

Yüzen saray İzmirde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2012 11:48

Venedik'te yapılan vaftiz töreniyle denize indirilen, Costa firmasının yeni gemisi Costa Fascinosa, ilk Akdeniz turu kapsamında İzmir'e de geldi.

Haberin Devamı

Tanıtım turu kapsamında İzmir Alsancak Limanı’na yanaşan Costa Fascinosa gemisinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, meslek odalarının temsilcileri, turizm acentesi yetkilileri ve basın mensupları katıldı.
Büyükelçi Scarante Türkiye ile İtalya arasındaki ilişkilerin mükemmel seyrettiğini dile getirdi. İzmir’e gelen İtalyan kruvaziyer yolcu sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Scarante, 2003 yılında İzmir’e gelen yolcu sayısı 3 bin iken 2011’de 500 bini aştığını ifade etti. Scarante, yolcu sayısının 2012’de daha da artacağına inandığını belirterek, “Bu muhteşem bir başarıdır. Bu başarıyı Costa'ya borçluyuz. Costa firması İzmir'i odak noktası belirledi ve İzmir'in kruvaziyer turizmine büyük katkıda bulundu. Costa firmasının bu yeni gemisi İtalyan teknolojisinde en ileri ürünü. Bu gemi hepimiz için bir güven unsuru olmalıdır. Yeni bir geminin denize açılması yeni bir ufuk açacak. Yakın geçmişte Costa grubunun yaşanan trajik olaydan sonra bu yeni gemi hepimiz için geleceğe dair bir güven unsuru olmalıdır. Bu gemi yenilenme sürecinin başlangıcı olarak idrak edilmeli. Costa gemilerinin İzmir'e ziyaretleri Türkiye ve İzmir ekonomisine duyulan güvenin bir işaretidir” dedi.

Haberin Devamı

BU YIL DENİZDEN 700 BİN KİŞİ GELECEK
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş da 2011’de İzmir’in dünyanın en hızlı büyüyen şehirleri arasında 4'üncü sırada yer aldığını hatırlatarak, bunda da 2010 yılından 2011 yılına göre turizmde yüzde 40 büyümenin gerçekleşmiş olmasının etkili olduğunu söyledi. Turizmde büyümenin de Costa ile olduğunu vurgulayan Demirtaş, Oda olarak kentte kruvaziyer turizmin gelişmesi için 2006’dan beri çalıştıklarını söyledi. Demirtaş, geçen yıl İzmir'e kruvaziyer turizmi ile 503 bin yolcunun geldiğini, bu yıl ise 700 bin kişiyi bulacağını dile getirdi. Costa Fascinosa gemisinin Venedik'teki vaftiz törenine katıldığını hatırlatan Demirtaş, Costa şirketinin bundan sonra hizmete alacağı ilk geminin vaftiz törenini de İzmir’de yapmak istediklerini kaydetti.
 Costa şirketinin Güney Afrika ve Hindistan Satış Sorumlusu Dario Rustico da, Costa Fascinosa’nın 16 katlı ve 3 bin 800 yolcu kapasiteli olduğunu ifade etti. Toplam bin 508 personelin çalıştığı gemide bin 508 odanın olduğunu bildiren Rustica, 5 restoran, 4 havuz ve 5 jakuziye sahip Costa Fascinosa’nın tiyatro, disko, 4 boyutlu sinema, çocuk oyun alanlarıyla da hizmet verdiğini belirtti. Rustica tanıtım turu kapsamında İzmir’e bin 700 yolcu taşıyan Costa Fascinosa’nın bu yıl İzmir’e başka sefer yapmayacağını ancak diğer Costa gemilerinin yolcu getirmeye devam edeceğini ifade etti. İTO Başkanı Demirtaş, konuşmaların ardından geminin kaptanı Ignatio Giardina’ya halı hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!