Yunusemre’de atık yağlar toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

Yunusemre’de atık yağlar toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2015 01:39

MANİSA’nın Yunusemre İlçesi’ndeki atık yağlar, geri dönüşümde kullanılarak biodizel elde edilecek.

Haberin Devamı

Yunusemre Belediyesi, DEHA Biodizel ile imzaladığı protokol ile ilçe sınırı içerisindeki atık yağların, geri dönüşüme giderek biodizel olarak tekrar kullanıma sunulmasını hedefliyor. AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin katılımıyla gerçekleştirilen protokol imza töreninde imzalar DEHA Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üret. San. Ve Tic. A. Ş. Danışmanı Zekiye Seda Sönmez ve Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Saniye Altay tarafından atıldı. Projeye destek verecek Yunusemre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Halil İbrahim Özcan da protokol imza töreninde hazır bulundu.

Yunusemre’de atık yağlar toplanıyor

Haberin Devamı

Firma olarak yaptıkları çalışmaları anlatan DEHA Bitkisel Atık Yağ Toplama Firması Danışmanı Zekiye Seda Sönmez, tüm muhtarlıklara atık yağ bidonları dağıtılacağını söyleyerek "Bu sayede evlerde biriken bitkisel atık yağlar muhtarlarımız aracılığıyla toplanacak. Bir litre atık yağ, bir milyon metreküp suyu kirletiyor ve 5 milyon metreküp suyun da kullanılamaz hale gelmesine neden oluyor. Bu farkındalığın ortaya çıkması da bazı belediyeler ve Belediye Başkanlarımız aracılığı ile oluyor" dedi.

"BU PROJE HEM İNSAN SAĞLIĞINI, HEM TABİATI KORUYOR"

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, kullanılan yağların ömürlerinin bilinmesinin insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu söyleyerek "Bu projede iki türlü hizmet var. Hem insanlarımızı bilinçlendirerek sağlık açısından öncü olmak, hem de katı atık yağların lavabo giderlerine dökülmesi yerine toplanarak, geri dönüşümde tekrar faydalanılması. Bu proje ile doğayı, tabiatı ve içinde yaşadığımız yerküreyi de korumuş oluyoruz. Bu proje kapsamında mahalle muhtarlarımıza teslim edilecek olan atık yağ bidonlarında toplanan yağlar, Zabıta Müdürlüğümüz tarafından da ölçüme tabi tutulacak. Burda asıl önemli olan bir farkındalık oluşturarak toplumunda bilinçlenmesini sağlamak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!