Yunanistan’a vaftiz giysisi

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan’a vaftiz giysisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 00:00

İzmir’de çocuklar için gelinlik ve abiye giysileri üreten Okay Kids Fashion, Yuna-nistan’dan vaftiz kıyafeti siparişi aldı. Firma gözünü diğer AB ülkelerine dikti.

Haberin Devamı

GELİNLİK sektörünün yıldızının giderek parlamasıyla daha özel müşteri gruplarına hitap eden firma sayısı artarken, Okay Kids Fashion adlı firma Yunanlı alıcılardan vaftiz kıyafeti siparişi aldı. İzmir’i gelinliğin başkenti haline getiren If Wedding Fashion Fuarı’nda bu yıl ürettiği çocuk abiyelerini sergileyen firmanın yöneticisi Ertan Okay, yakında imalata başlayacaklarını söyledi. Fuar sayesinde yeni açılımlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Okay, Çinli firmaların bu alanı çoktan keşfettiğini ve bir adım önde olduğunu dile getirdi. Okay, “Ancak Türkiye’nin kalitesi tüm dünyada bilindiği için şansımız yüksek. Firma katalog bıraktı. Modelleri hazırlayıp imalata geçeceğiz. Modeller zaten kilisenin belirli standartlar koyduğu hazır modeller. Son derece sade ve gösterişten uzak olması gerekiyor. Üretim açısından da bizi zorlayacak özellikleri yok. Yunanistan pazarında yerimizi sağlamlaştırabilirsek Avrupa’nın diğer ülkelerindeki fırsatları da değerlendirmek istiyoruz” dedi.

SEKTÖR MEMNUN

Haberin Devamı

Türkiye Hazırgiyim ve Moda Federas-yonu Başkanı Nedim Örün ise, fuarların bir amacının da hazır giyimciyi yeni ufuklarla tanıştırmak olduğunu belirterek, mutluluk duyduklarını vurguladı. Örün, “Daha önce Noel kıyafeti yapılıp ihraç ediliyordu. If Wedding ile birlikte bu tür gelişmelerin sağlanması ve sektörün daha özel alanlara yönelmesi markalaşmayı da ciddi şekilde etkileyecek” diye konuştu.

ÇOCUK GELİNLİĞİ

Hazırgiyim sektörüne ilk olarak kadın giyimi ve kaban ile başladıklarını, daha sonra da çocuklar için düğün kıyafetleri hazırlamaya başladıklarını anlatan Ertan Okay, bu konuda çok büyük potansiyel olduğunu vurguladı. Okay, “Türkiye’de her yıl 450 bin gelinlik satılıyor. Diğer yandan her düğünde en az birkaç tane de çocuklar için düğün kıyafeti satıldığını düşünürsek, çok büyük bir pazardan bahsediyoruz. Örneğin biz talebe yetişmek için bir diğer üretimimiz olan yetişkinler için abiye kıyafet siparişlerini bu yıl iptal etmek zorunda kaldık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!