Yuh olsun

Güncelleme Tarihi:

Yuh olsun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Aydın’a yapılan aksızlık Ege’yi ayağa kaldırdı.

Uyduruk penaltı ve iki kırmızı kartla Efe’nin 1. Lig yolundan alıkonulması, tezgáh olarak nitelendi. Egeliler, rezalet karşısında kenetlendi.

EKSTRA Play-Off'daki ilk maçında Karabük'ü 5-0 yenerek yarı finale kalan Aydınspor'un, Çaykur Rize karşılaşmasında hakem Mutlu Çelik tarafından katledilmesi, tribünden ve televizyondan maçı izleyen milyonlarca kişinin vicdanını sızlattı. Futbolumuzdaki kokuşmuş düzene, ‘‘Yuh olsun’’ dedirtti.

Federasyona büyük tepki

EGE'nin dört bir yanından Futbol Federasyonu ve MHK'ye tepki yağdı. Federasyon'un Aydınlı Profesyonel Kurul Başkanı Mukan Perinçek, Çaykur Rize maçına gitmeyip, Antalya'da takımı yalnız bıraktığı için eleştirilere hedef oldu. Bütün aramalarımıza rağmen, Mukan Perinçek'e dün ulaşılamadı.

Çirkin tezgah kurbanı

BAŞKAN Tansel Önder, DSP Aydın Milletvekili Halit Dikmen ile diğer yöneticiler, penaltı ve kırmızı kartlardan sonra karşılaşmanın kalan bölümünü izlemeyerek Federasyon'u protesto etti. Önder, ‘‘Şeref tribününü terk ettik. Aydınspor, çirkin bir tezgahın kurbanı oldu’’ dedi.

Tansel Önder'den tetikçi suçlaması

AYDINSPOR-Çaykur Rize maçında yaşanan rezalet, Başkan Tansel Önder'i de yürekten yaraladı. Öfkeden kuduran, sinir krizleri geçiren Önder, ‘‘Ankara'da, spor teşkilatlarının içinde altyapı hazırlanarak gönderilen tetikçiler, sonuçları belirliyor’’ derken, Ege'nin futbolda bitirildiğini söyledi. Önder, hakem Mutlu Çelik'in karşılaşmadan önce cep, ev ve otel telefonlarından yaptığı görüşmelerin dökümünün çıkarılmasını istedi.

Futbol otorİtelerİ ‘rezalet’ görüŞünde bİrleŞtİ

Dedikodular gerçek oldu

Meriç ENERCAN (Hürriyet): ‘‘Sokaktaki insanlar maçtan önce Ç.Rize'nin ne pahasına olursa olsun final oynayacağını konuşuyordu. Nitekim öyle oldu.’’

Kargalar bile güldü

Erman TOROĞLU (Sabah): ‘‘Penaltıya kargalar bile güldü. Mutlu Çelik, hazırlanan senaryoyu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadı.’’

Nafiz Zorlu: Çete düzeni

AYDINSPOR'un Ç.Rize maçında uğradığı haksızlık, Altay'ı da derinden yaraladı. Efe'nin 1.Lig'e çıkması halinde, protokol gereği havuz gelirinin üçte birini alma hakkına sahip olan İzmir temsilcisi, önemli bir geliri daha kaybetti. Altay Kulübü Başkanı Nafiz Zorlu, ‘‘Aydın-Ç.Rize maçında yaşanan tabloyu değerlendirirsek, Türk futbolunda çete düzeni olduğunu anlıyoruz’’ diye konuştu.

Aydınspor gizli şampiyon

Ömer ÜRÜNDÜL (Milliyet): ‘‘Hakem Mutlu Çelik, turnuvanın en çekişmeli, en heyecanlı geçmeye aday maçının içine etti. Bence Aydınspor, Antalya'da gizli şampiyon olmuştur.’’

Daha önce görmedim

Ali Sami ALKIŞ (Türkiye): ‘‘Bir maçın, bu kadar ucuz katledildiği bir karşılaşmayı hayatım boyunca görmedim.’’

İŞTE O ADAM

Adı: Mutlu

Soyadı: Çelik

Egeli futbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim. Sökespor, Bucaspor, Göztepe, Marmarisspor gibi takımlarda forma giydikten sonra hakemliğe başlayan Çelik, geçen sezon üst klasmana terfi etti. Bu sezon 1. Lig ve Play-Off maçlarında görev alan, turizmle uğraşan 39 yaşındaki Mutlu Çelik, Marmaris'te oturuyor. Çaykur Rize maçında verdiği haksız penaltı ve gösterdiği iki kırmızı kartla Aydınspor'u yakan Çelik, ağzına kilit vurdu. Merkez Hakem Kurulu'nun izin vermesi halinde açıklama yapabileceğini belirten Çelik, Aydın'da ‘‘İstenmeyen adam’’ ilan edildi.

AYDINSPOR FACİASI

SPORDA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!