Yorgancılar seçildi

Güncelleme Tarihi:

Yorgancılar seçildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2009 00:00

Ege Bölgesi Sanayi Odası başkanlık yarışında 3 aday arasından ipi Ender Yorgancılar göğüsledi. 76 oy aldığıhaberi ulaşan Yorgancılar, gözyaşlarını zor tuttu, sevincini ailesi ve sanayicilerle birlikte paylaştı.

Haberin Devamı

EBSO’da 11 Şubat Çarşamba günü yapılan meslek komitesi ve meclis üyesi seçimlerinin ardından dün yapılan yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu, disiplin kurulu üyeleri, meclis başkanı ve TOBB delegelerinin belirlenmesi ile seçim süreci tamamlandı. EBSO’da yapılan seçimde yönetim kurulu başkanlığı için Ender Yorgancılar, Ufuk Akgün ile Atıl Akkan yarıştı. Sabah saat 09.00’dan itibaren sanayiciler oy kullanmaya başladı. Oy kullanma işlemi 14.00’e kadar sürdü. Seçimde 144 meclis üyesinden 143’ü oy kullandı Yönetim kurulu başkanlığına adaylığını koyan Ender Yorgancılar 76, Atıl Akkan 41 oy alırken, Ufuk Akgün 26 oyda aldı. Yorgancılar, 2009-2013 dönemi için görev yapacak.
TAHMİNİMDE YANILMADIM
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Ender Yorgancılar, “Yorgunum, güzel bir seçim oldu. EBSO’ya yakışan başarılı bir seçim dönemi yaşadık. Kazanan EBSO oldu. Oy verenlere teşekkür ediyorum. Vermeyenlere de layık bir yönetim gerçekleştireceğim. Atıl Ağabey ile uzun dönem birlikte çalıştık. Benim için ayrı bir insan. 80’e yakın oy bekliyordum. Tahminimde yanılmamışım. Planlı çalışmıştım. Listem belliydi. EBSO’yu yönetecek kişiler dikkatli davranmalı. Sabah burada listelerin oluştuğunu gördüm” dedi.
PROJELERİMİ PAYLAŞIRIM
Seçimde 26 oy alan Ufuk Akgün, seçimlerin centilmence geçtiğini söyleyerek, “Yenilsek de yensek de EBSO’ya yakışan bir seçim oldu. 45 civarında oy bekliyordum. İsterlerse projelerimi paylaşmaya hazırım” dedi. Atıl Akkan ise seçimlerde kazananın da kaybedenin de olacağını dile getirerek, projelerini başka zeminler üzerinde yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

SEÇİMDEN NOTLAR

-Ender Yorgancılar’ı ilk tebrik edenlerden birisi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu oldu. Yorgancılar, seçim sonuçları açıklanınca eşi Çiğdem Yorgancılar ile Murat Yorgancılar ile sandıkların bulunduğu kata geldi. Yorgancılar, ailesi ile birlikte sevincini paylaştı.

-Ufuk Akgün’ün yönetim kurulu listesinde daha önce yer alan Oktay Yar ile Mustafa Güçlü’nün kendi istekleri dışında listeye adlarının yazılmasına karşı çıktıkları ve bunun üzerine adlarının listeden çıkarılmasının istendiği iddia edildi. Oluşan yeni yönetim kurulu listesinde Yar ile Güçlü’nün isimleri olmadığı dikkat çekti.

Haberin Devamı

-Sandıkları kurulu olduğu saatler içinde zaman zaman Atıl Akkan’ın oturduğu masaya Ender Yorgancılar zaman zaman Ufuk Akgün geldi ve sohbet ettiler. Ancak Ufuk Akgün ile Atıl Akkan’ın yan yana gelmemeye dikkat ettiği gözden kaçmadı.

-144 meclis üyesinden sadece Jak Galiko oy kullanamadı. Galiko’nun temsil ve ilzam belgesinde sorun çıktığı için oy kullanamadığı ileri sürüldü.
YÖNETİM KURULU
Ender Yorgancılar’ın başkanlığında yeni yönetim kurulu, Erdoğan Çiçekçi, İbrahim Gökçüoğlu, Hüseyin Vatansever, Eyüp Sevimli, Kamil Porsuk, Kenan Yavuz, Haluk Tezcan, Bayram Talay, Muhsin Dönmez, Berkay Eskinazi’den oluşuyor.
DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ
Disiplin kurulu üyeleri; Hüseyin Turhan, Sadri İşçimenler, Ertuğrul Doğuç, Cihangir Hür, Halit Şahin, Haydar Atılgan’dan oluştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!