Yine sağlık dramı

Güncelleme Tarihi:

Yine sağlık dramı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Denizli'den İzmir'e doktorsuz, hemşiresiz ambulansta eşinin karnında ölen bebeği doğurmasına yardım edip saatlerce poşette dolaştıran koca, yargıya başvurdu.

FABRİKA işçisi 6,5 aylık hamile 29 yaşındaki Hülya karataş, 17 Ağustos'ta ayağındaki şişlik nedeniyle Denizli SSK Bölge Hastanesi'ne gitti. Tekstil işçisi Mustafa Karataş'ın anlattığına göre, Opr. Dr. Mehmet Serin, kalp rahatsızlığı olan bir çocuk annesi Karataş'ın hastaneye yatırılmasını istedi.

Bebek can veriyor

KARATAŞ'ın tansiyonu 20 Ağustos'ta yükseldi, solunum güçlüğü çekmeye başladı. 21 Ağustos'ta da eşi Mustafa Ali Karataş'a, anne karnındaki bebeğin öldüğü söylendi, Hülya Karataş'a suni sancı verildi, doğumhaneye alındı, tansiyonu yükselmeye devam edince dahiliye uzmanı çağrıldı.

İzmir'e sevk kararı

ERTESİ gün Opr. Dr. Kazım Kıraba, hastayı kardiyoloji servisine sevketti. Karataş'ın kalp atışlarının düzensiz olduğu, bebeğin alınamayacağı belirtilip İzmir Tepecik SSK Hastanesi'ne sevkedildi. Karataş, eşi, bir başka kalp hastasıyla aynı ambulansla İzmir'e yola çıkarıldı.

Ambulansta doğum

DOKTOR ve hemşire bulunmayan ambulans Selçuk yakınlarına geldiğinde Hülya Karataş fenalaştı. Mustafa Karataş, eşinin ölü bebeği doğurmasına yardımcı oldu. Ölü erkek bebeğin göbek bağını kesmek için Selçuk Devlet Hastanesi'ne gidildi, ilk müdahaleden sonra yola devam edildi.

Tazminat istiyor

TEPECİK SSK Hastanesi'nde Karataş'a müdahale edildi. Mustafa Karataş, bez parçalarına sardığı ölü bebeğini poşette taşıdı. Saatler sonra ölü bebek istendi ve gömme izni alınarak tabut içinde Denizli'ye gönderildi. Karataş, SSK Denizli Bölge Sağlık İşletmesi Hastenesi ve Opr. Dr. Kazım Kıraba aleyhine 5 milyarlık tazminat davası açtı.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

ACILI BABA

İşimi

kaybettim

BU olaylar sırasında gidemediği için işten çıkarıldığını belirten Mustafa Karataş, ‘‘İlgisizlik yüzünden çocuğumuz eşimin karnında öldü. Sevk sırasında yanımıza sağlık personeli verilmedi. Bu yüzden az daha eşimi de kaybediyordum. Eşim sağlığını kaybetti, ben işimi. Eşimin doğumunu yaptırdığım, ölen bebeğimi poşette taşıdığım anları unutamıyorum. Hakkımı arayacağım’’ dedi. Hülya Karataş da yaşadığına hálá inanamadığını söyledi.

SAVUNMA

Gereği yapıldı

DR. KAZIM Kıraba ise suçlamaya anlam veremediğini belirtip şunları söyledi: ‘‘Hülya Karataş hastaneye geldiğinde 6.5 aylık bebeği ölmüştü. Bebeği alacaktık. Ancak, kardiyoloji uzmanı, anestezi verilmesinin riskli olduğunu söyledi. Kalbi rahatsız olan Karataş'ın acilen İzmir'e sevkedilmesini istedi. Ambulansta hemşire, ya da doktor olmaması idarenin kararıdır. İzmir'e giderken, sarsıntı nedeniyle Hülya Karataş'ın ağrıları artmış ve eşi doğumu gerçekleştirmiş’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!