Yılın anneleri

Güncelleme Tarihi:

Yılın anneleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2009 00:00

Yılın Annesi ödülü görme engelli kızını başarıyla yetiştiren Nihal Gürsakal ile iki çocuğunun eğitimini üstlenen Hatice Temizyürek’e verildi.

Haberin Devamı

Narlıdere’de 10 yıldır yapılan, Yılın Annesi ödülü yıl görme engelli kızını başarıyla yetiştiren Nihal Gürsakal’a verildi. Narlıdere Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından bir komite oluşturularak, muhtarlar ve okul müdürlerinden aday gösterilen adaylar arasından seçilen Nihal Gürsakal mutluluğu yüzünden okunuyordu.

Seçim sonucu açıklandı

Komite tarafından yapılan seçim sonucunda belirlenen yılın annesi yarışmasında adaylar arasından 2009 yılının Narlıdere’nin annesi olarak tespit edilen Nihal Gürsakal “önce kızıma, öğretmenlerine, okul müdürüne ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Yılın annesi olmak beni ayrıca duygulandırdı. Sayın Başkanım benim evimi şereflendirdi kendisine teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Anneye teşekkür etti

Narlıdere Belediyesi Meclis Üyesi ve ADD şube başkanı Mükerrem Demir, Mehmet Seyfi Eraltay Müdürü Mehmet Bağcı, Komisyon üyeleri katıldı. Başkan Batur “Her annenin yüreği, emeği, özverisi ayrı bir takdire değerdir. Nihal Gürsakal’ı kutluyorum. Damla’ya da böyle bir annesi olduğu için şanslı olduğunu düşünüyorum, örnek olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Duygulu anlar

Haberin Devamı

Yılın Annesi seçilen annesi için okuldan gelen, Görme engelli 9. sınıf öğrencisi Damla Gürsakal ise konuşmasıyla konuklarını duygulandırdı. Damla, annemi kutluyorum. Böyle bir annem olduğu için mutluyum ama öğretmenlerime, okul müdürüme, arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Başarılı biri olmak için onların ve tabiki annemin büyük katkısı var diye konuştu. Damla avukat olmak istediğini söyleyerek “annemin ve ailemin desteğiyle başarılı olacağını” söyledi. Batur daha sonra yılın annesi Nihal Gürsakal’a çiçek ve hediyesini takdim etti.

Üniversiteli temizlik işçisi anneye ödül

/images/100/0x0/55eb0747f018fbb8f8a65549

EGE Televizyonu ve Radyo EGE’nin, Balçova Belediyesi Semtevleri ve Feast’le elelele verereke gerçekleştirdiği geleneksel “Ege’de Yılın Annesi” kampanyasında, 43 yaşındaki İzmirli Hatice Temizyürek birinci oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu’nun başkanlığını üstlendiği “Büyük Seçici Kurul” eşinden ayrılmasına karşın, iki çocuğunun eğitimini kesintisiz gerçekleştirdiği gibi; dışardan sınavlara girerek üniversite eğitimi almaya başlayan Hatice Temizyürek’in azmi ödüllendirdi. Sevinç Önel de, hem engelli kızına, hem kardeşine hem de yaşlı annesine “hayat sevinci” verdiği için Özel Ödül kazandı. Ayrıca Prof. Dr. Türkan Saylan’a da binlerce gençkıza eğitim meleği olduğu için Seçici Kurul tarafından Onur Ödülü verildi.

Haberin Devamı

Şehitlere Saygı

KONAK Belediye Başkanı Hakan Tartan Anneler Günü’nde “Şehitlere Saygı” mesajı gönderdi. Başkan Tartan, “Bu anneler gününde mutluluk, huzur dışında temel istemim, terörün bitmesi, şehit acılarının sona ermesi. Tüm dualarımız, annelerimize bunun için” dedi. Şehit Kara Pilot Üsteğmen Volkan Koçyiğit’in eşi Seyran Koçyiğit ve üç yaşındaki oğlu Tuna ile de sohbet eden Başkan Tartan, Koçyiğit ailesinin her zaman yanında olacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!