Yeni yuvalarına alıştılar

Güncelleme Tarihi:

Yeni yuvalarına alıştılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2013 01:12

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin İsrail'den getirdiği yeni hayvanlar, intibak sürelerini tamamladıktan sonra Doğal Yaşam Parkı'ndaki yaşam alanlarına yerleştirildi.

Haberin Devamı

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) üyesi olan İzmir Doğal Yaşam Parkı ailesi, daha da büyüdü. EAZA'ya üye hayvanat bahçeleri arasında gerçekleştirilen değişim programı çevresinde, İsrail Ramat Gan'da bulunan Safari Zoological Center'dan getirilen 3 zebra, 3 mirket, 6 nyala, 4 koati, 3 marmoset, 6 meyve yarasası ile Kudüs'teki Tisch Family Zoological Garden'dan da 20 sacred ibis, yeni yaşam alanlarına yerleştirildi. İsrail'den başlayıp özenle planlanan uzun yolculuğun ardından İzmir'e getirilen 7 türden 45 hayvan için Doğal Yaşam Parkı'nda yürütülen hummalı çalışmalar başarılı sonuç verdi. Parka adapte olmaları için özel bölümlere yerleştirilen yeni konuklar, intibak sürelerinin ardından aşamalı olarak ilk önce diğer hayvanlara daha sonra da yeni yuvalarına alıştırıldı. Tam uyum sağlandıktan sonra zebralar ve nylalar Afrika Savanı'na, mirketler yer sincaplarının yanına, marmoset ve meyve yarasaları Tropik Merkez'e, sacred ibisler kuş barınağına, kaotiler ise kendileri için oluşturulan özel alana nakledildi.

Yeni yuvalarına alıştılar

Haberin Devamı

İsrail'den gelen 3 zebrayla birlikte sayıları 4'e çıkan zebralar, Afrika Savanı'na ilk çıktıkları günden itibaren ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Çizgili desenleriyle özellikle çocukların beğenisini kazanan zebralar, Afrika Savan'ında nyla, zürafa, ve devekuşlarıyla birlikte günlerini geçiriyor.

Yeni yuvalarına alıştılar

TÜRK SAYISI 125 OLDU

Getirilen 7 tür arasında yer alan zebra ve mirket dışındaki nyala, koati, marmoset, meyve yarasası ile sacred ibislerin, türlerinin İzmir'deki ilk örnekleri olduğu bildirildi. 2008 yılında 425 bin metrekare alan üzerinde oluşturulan İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndaki tür sayısı, yeni gelen 5 türle birlikte 125'e yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!