Yeni fuar alanına artık engel kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Yeni fuar alanına artık engel kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2012 10:43

Kamu İhale Kurumu, Gaziemir Yeni Fuar Alanı ihalesine yapılan son itirazı da reddetti.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 259 milyon 690 bin TL teklifle ihaleyi kazanan Ermet Mühendislik'i sözleşmeye çağıracak, inşaatın temeli 2013 yılı başında atılacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'de fuarcılığı büyütmek ve geliştirmek için projelendirdiği Gaziemir'de 300 dönümlük alana kurulacak Yeni Fuar Alanı Kompleksi'nin ihalesi 8 ay sonra sonuçlandı. Nisan 2012 tarihinde yapılan ihaleyi Ermit Mühendislik ‘in 259 milyon 690 bin TL'lik teklifle kazandıktan sonra ihaleye katılan firma ve ortak girişimlerden 5'i sonuca itiraz etti. KİK, ilk itirazlardan ikisinde haklılık bularak Eylül ayında Büyükşehir Belediyesi ihale komisyonunun düzeltici işlem yapması kararı verdi. Yeni değerlendirmede de ihaleyi Ermit Mühendislik firması kazandı. Ancak, Varyap Varlıbaşlar A.Ş ile İntes Grup İnşaat-Fema İnşaat ortak girişimi ihale sonucuna 9 Kasım'da KİK'e yaptıkları başvuruyla bir kez daha itiraz etti.

Haberin Devamı

KOCAOĞLU KİK'E MESAJ YOLLADI
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, itirazların yapıldığı gün 9 Kasım'da Uçanyol temel atma töreninde yaptığı konuşmada firmaların Yeni Fuar Alanı ihalesi sonucuna yapılan itirazları geri çekmelerini, ihaleyle ilgili tüm detayın daha önce incelendiğini söyledi. Kocaoğlu, itirazlarla zaman kaybettiklerini de belirterek KİK'in de kararını bir an önce vermesini istedi.

BİR AYDA KARAR ÇIKTI
Kocaoğlu'nun konuşmasının üzerinde bir ay geçmeden KİK, her iki itirazla ilgili de kararını verdi. Önce İntes Grup'un yaptığı başvuruyu 28 Kasım günü yaptığı toplantıda, 5 Kasım'da ise Varyap Varlıbaşlar Şirketi'nin itirazını reddetti. Karar, Büyükşehir Belediyesi'nde sevinç yarattı. İhaleyi kazanan Ermit Mühendislik'e sözleşmeye davet etmek için harekete geçen belediye yöneticileri, 2013'ün ilk günlerinde inşaat çalışmalarına başlamayı hedefledi.

550 GÜNDE TAMAMLANACAK
Kamulaştırma işlemlerine 2006 yılında başlanan Gaziemir'de yapılacak yeni fuar projesi için geri sayım başladı. Toplam sergi alanı ilk etapta 6 hol ve bir özel sergi alanıyla birlikte 93 bin metrekare olacak. Fuar alanı içinde yemek, eğlence ve diğer ihtiyaçların karşılanması için de sosyal tesisler yer alacak. Açılışlar, gösteriler ve geniş katılımlı etkinlikler için “Arena” olarak adlandırılan 7-8 bin metrekarelik bir meydan oluşturulacak projede toplam yapı için 160 bin metrekarelik bir alan ayrıldı. Alanda ayrıca simge yapı niteliğinde bir kule de yer alacak. Yeni fuar alanında sergi hollerinin yanı sıra, kokteyl alanı, seminer salonları ve firmalara yönelik görüşme odaları da yapacak. Sosyal donatı alanlarının da bulunacağı fuar alanında açık ve kapalı otoparklar da fuar katılımcıları ile ziyaretçilerine hizmet verecek. Yeni fuar alanında 93 bin metrekarelik kapalı sergi alanı dışında 31 bin metrekare de açık sergi alanı inşa edilecek. Proje kapsamında ileriye dönük kullanım için ise 30 bin metrekare rezerv alanı ayrıldı. Büyükşehir Belediyesi toplam 337 dönüm alan için 26 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedi. Fuar alanı 550 günde tamamlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!