Yaya kent Izmir

Güncelleme Tarihi:

Yaya kent Izmir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Alsancak ve Konak için İzmirlilerin serbestçe yürüyebileceği, trafiğe kapalı yol ve meydan projeleri hazırladı, projeler prensip olarak kabul edildi

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi yayalara serbest alanlar kazandırmak için harekete geçti. Ulaştırma Koordinasyon Merkezi, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Çankaya Fevzipaşa Bulvarı'na kadar uzanacak yaya bağlantısı kurulması için taşıt trafik dengesinin kurularak, proje hazırlanmasına karar verdi.

Araçlara kapanacak

UKOME'nin prensip olarak kabul ettiği düzenlemeyle, halen yaya yolu olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Dominik Yolu'ndan yürümeye başlayanlar, 1379 Sokak boyunca Atatürk Lisesi arkasından Sevgi Yolu'na ulaşacak. Necati Bey Bulvarı'nın, Gaziosmanpaşa ile Gazi Bulvarı arasındaki bölümünü katedecek.

Liman'dan Hisar'a kadar

NECATİ Bey Bulvarı'nın daha önceden kapatılması kararlaştırılan Gazi Bulvarı ile Mimar Kemalettin Caddesi'nden devam eden yürüyüş Fevzi Paşa Caddesi'nin Hisar Cami Karşısı'nda noktalanacak. Böylece, Alsancak Limanı ile Hisar mevkii arasında yaya bağlantısı sağlanacak.

Haberin Devamı

İZSU'nun önü de var

KORDON'a yapılacak yeni projedeki rekreasyon, Konak ve Cumhuriyet maydanları'nın genişletilmesi ve daha önceden trafiğe kapatılan ara sokaklar ile yayalar için geniş hareket alanı sağlanacak. Yeşilyurt İZSU önündeki cadde de yaya yolu haline getirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!