Yavuzkan için sevgi çemberi

Güncelleme Tarihi:

Yavuzkan için sevgi çemberi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2008 00:00

Muğla’da sara nöbeti geçirip kalbi üç kez duran 9 yaşındaki Yavuzkan As, 3 ay tedavi gördü. Yürüme ve konuşma yeteneğini kısmen kaybeden çocuğa yardım için arkadaşları kenetlendi.

Kalbi üç kez durdu

Karne gününde 3/A sınıfından Yavuzkan As teneffüste bahçeye oynamaya çıktı. Bu sırada sara nöbetine yakalanan Yavuzkan, hareketsiz kaldı. 112 Acil Servis ekibi, elektroşokla Yavuzkan'ın duran kalbini çalıştırdı. Hastanede de iki kez duran kalp çalıştırıldı.

Okulda büyük üzüntü

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedilip beyin yoğun bakımda 35 gün geçiren Yavuzkan, serviste de uzun süre kaldıktan sonra Fethiye'ye annesine götürüldü. Anne ve babası ayrı olan, sara hastası çocuğun durumu okulunda büyük üzüntü yarattı.

Arkadaştan kampanya

Sınıf arkadaşları, "Yavuzkan'ı Yaşatalım" kampanyası başlattı, 730 YTL toplayıp babası Ahmet As'a gönderdi. Yürüyüp konuşmakta güçlük çeken Yavuzkan'ın fizik tedaviyle zamanla sağlığına kavuşabileceğini öğrenen öğrenciler sevinç yaşadı.

DERS YAPILAMADI Sınıf öğretmeni Makbule Gür, "Yavuzkan çok sevdiğimiz bir öğrenci. Sınıf arkadaşları çok üzüldü. İki gün ders işleyemedik. Şakacı ve sevimli bir öğrencimiz. Yaşam savaşanı kazanmasına sevindik. Arkadaşları okul genelinde maddi destek sağlamak için para topladı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!