Yavuz’a evde eğitim gerek

Güncelleme Tarihi:

Yavuz’a evde eğitim gerek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2012 00:00

YAVUZ Taş, 16 Temmuz 2002’de Konya’da 28 haftalık dünyaya geldi. Taş’a, doktorlar, erken doğuma bağlı olarak çıkan vücut hareketlerinin kontrol edilmesini etkileyen ‘Serebral Palsi (CP)’ tanısı koydu. Taş, hiç tek başına ayağa kalkabilme şansına sahip olamadı.

Haberin Devamı

Görsel sanatlar öğretmeni eval Altınöz, ilk evliliğinden olan Yavuz 7 yaşına geldiğinde, ‘Evde Eğitim Uygulaması’ndan yararlanabilmesi için Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu. Başvuru kabul edilince Taş, ilk yıl evlerinde eğitim gördü. Ancak, bir yıl sonra Seval Altınöz Manisa’ya atandı. Hastaneden oğlu için yüzde 92 engelli raporu alan Altınöz, evde eğitim için Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gitti, “Evde eğitim için öğretmen bulunamadı” yanıtı alddı. Yavuz, eğitimine devam edemedi. Geçen ağustos ayında Altınöz, “Özür Grubu Atamaları” ile bu defa Aydın’ın Kuyulu Köyü’ndeki Örs Demir Balkan İlköğretim Okulu’na atandı.

Şok eden rapor

Altınöz, gerekli raporlarla  Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi’ne (RAM) başvurdu, “Kaynaştırma eğitimi alabilir” kararı üzerine şoke oldu. Altınöz, hiçbir ihtiyacını kendi başına gideremeyen, emeklemeyi bile başaramayan çocuğu için ikinci kez Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu, ancak karar değişmedi.

Haberin Devamı

Altınöz, “Bedensel engelli olan, hiçbir ihtiyacını kendisi karşılayamayan bir çocuk nasıl kaynaştırma eğitimi alabilir? Bu ülkede Konya’da uygulanan Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği ile Aydın’da uygulanan farklı mı?” diye tepki gösterdi, yetkililerden yardım istedi.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!