Yavru ördek için seferber oldular

Güncelleme Tarihi:

Yavru ördek için seferber oldular
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2011 00:00

Bodrum Bitez’de yaşayan emekli öğretmen Neylan Sinan’ın (50) üç aylık pekin ördeği iki gün önce kayboldu.

Haberin Devamı

Bir gün sonra ördeğinin mandalina bahçesindeki 23 metrelik kuyuya düştüğünü fark eden Sinan, belediye ve AKUT’tan yardım istedi.

Belediye ve AKUT’tan 12 kişilik ekip geldi. Kuyuya inen AKUT üyesi Ulaş Akman, beline bağlı iple havada asılıyken elindeki kepçeyle ördeğin peşine düştü. Akman, kepçeyle yaptığı hamlelerle daha da ürken ve kuyudaki suda kaçan yavru ördek nedeniyle zor anlar yaşadı, ama sonunda yakalamayı başardı. Bir ara düşme ve bağlı bulunduğu ipte ters dönme tehlikesi geçiren Akman arkadaşlarının da yardımıyla ördeği çıkardı.

Arkadaş unutuldu

Yavru ördek, operasyonu heyecanla ve bazen de gözyaşları içinde izleyen Sinan’a teslim edilirken kuyuda ipe bağlı kalan Akman’ın “Ördeği aldınız, beni bıraktınız. Ördek kadar değerimiz yok mu?” esprisi gülüşmelere neden oldu.

Haberin Devamı

AKUT Bodrum Lideri Sadettin Uslu, hazırlıklarla üç saat süren operasyon sonunda yavru ördeği yaralamadan ve zarar vermeden kurtardıklarını belirtti. Sevinç gözyaşlarını tutamayan Sinan ise “İki gün önce ördeğim kayboldu. Kuyuya düştüğünü saptadık. Ancak kuyu çok derin. Bir ara kendim bile inmeyi düşündüm. İnerdim de çıkabilir miydim bilmiyorum. Belediye ve AKUT ekibine çok teşekkür ederim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!