Yatırımlar durmadı

Güncelleme Tarihi:

Yatırımlar durmadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2014 01:51

Türkiye’nin ilk hazır giyim ihtisas organize bölgesi BEGOS, ekonomideki dalgalanmalardan etkilenmedi.

Haberin Devamı

EGE Giyim Sanayicileri Derneği ve Buca Belediyesi işbirliği ile 1996 yılında Türkiye’nin ilk tekstil ihtisas organize sanayi bölgesi olarak hayata geçen Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS) ekonomide yaşanan dalgalanmalara rağmen yatırımcıların ilgi odağı oldu.

BEGOS Yönetim Kurulu Başkanı Timur Yaykıran, Türkiye’nin ilk hazır giyim ihtisas organize bölgesi ünvanına sahip olduklarını söyledi. Yaykıran, altyapı çalışmalarını her hangi bir kredi kullanmadan, üye katılım bedellerinden gerçekleştirdiklerini ifade ederek, borcu olmayan bir organize sanayi bölgesi olduklarını vurguladı.

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Başkanı Mukadder Özden, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler ve BEGOS Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Nedim Örün’ün de katıldığı toplantıda, bölgenin 3 bölüm toplam 53.3 hektar toplam alanda kurulduğunu ifade eden Yaykıran, şunları anlattı;

Haberin Devamı

5 bin kişi çalışıyor

“Bu alanın 24.09 hektarı, 133 adet sanayi parselinden oluşuyor. Bölgemizde halen 60 adet fabrikada üretim yapılıyor. Bu tesislerde yaklaşık 5 bine yakın kişi çalışıyor. Bölgemizde halen 250 milyon dolarlık bir ihracat yapılıyor. 25 adet fabrika binası inşaatı da halen sürüyor. Yıl sonuna kadar yeni ruhsat verdiğimiz firmalarla birlikte 40’a yakın firmanın daha üretime geçmesini bekliyoruz. Bu tesislerde de 3 bine yakın kişi istihdam edilecek. Yıl sonunda bölgemizde toplam 100 tesiste, 8 bine yakın kişiye istihdam sağlamış olacağız. Begos, son yıllarda Ege Bölgesi’ndeki en fazla rağbet gören organize sanayi bölgelerinden biri. Küçük parsellerine ragmen dikine yapılaşmaya izin verilen bölgemiz, hazır Giyim sektörünün ,emek yoğun bir sektör olması nedeni ile bölgenin istihdam sorununa çok ciddi pozitif katkı yapıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!