Yaşar'dan kentin geleceğine yatırım

Güncelleme Tarihi:

Yaşardan kentin geleceğine yatırım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 00:00

YAŞAR Üniversitesi (YÜ) üniversiteler kenti İzmir’e katkı sağlayacak yatırımlara hız verdi. Bunlar arasında denizcilik, turizm, yenilenebilir enerji gibi önemli değerleriyle örtüşen eğitim yatırımları öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Üniversite, önümüzdeki Haziran’da bitirilmesi planlanan ek kampüs alanı ile İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin de gelecek ihtiyaçlarını göz önüne alarak planladığı “Yat ve marina işletmeciliği”, “Deprem mimarisi”, “Film müziği”, “Enerji hukuku” “Uluslararası deniz ticaret hukuku” gibi ders ve programları 2013-2014 eğitim yılında başlatacak.
Liman kenti İzmir’in var olan potansiyeline katkı sağlamak amacıyla ilk etapta Meslek Yüksekokulu bünyesinde “Yat ve Marina İşletmeciliği” programı başlatılacak. Kalifiye deniz personeli ihtiyacı ise İİBF Turizm İşletmeciliği Bölümü’nce bahar döneminde gerçekleştirilecek “Kruvaziyer Turizmi Yönetimi” ve “Uluslararası Turizm Pazarlaması” dersleri ile karşılanacak. YÜ Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. İge Pırnar, kruvaziyer turizminde Türkiye’nin üçüncü limanı ilan edilen İzmir’de böylesi bir eğitim hizmetinin şart olduğunu ifade ederek, “Bu bağlamda lisans öğrencilerinin alabileceği seçmeli dersler ile hem gemilerde hem de tur şirketlerinde çalışabilecek kalifiye personel yetişecek” dedi.

Haberin Devamı

Liman kenti kimliği
İzmir’in geleceğine katkı sağlayacak olan kruvaziyer turizmine büyük önem verdiklerini belirten YÜ Rektörü Prof. Murat Barkan, “İzmir’in ‘Liman Kenti’ kimliği, yüklendiği yeni gelişmelere paralel olarak yeni bir anlam kazanmaya başladı. Deniz ticaretinin önemi, küresel iklim değişimlerinin etkisiyle yer kürede artan su miktarına bağlı olarak artıyor. Daha önce Güney Akdeniz’e yönelen deniz (kruvaziyer) turizminin, Arap Baharı nedeniyle, yöneldiği yeni turizm hedefi İzmir oluyor. Kent ve çevresinde artan uluslararası ‘Yat ve Marina Turizmi’ yatırımları da küresel iklim değişikliklerinin İzmir’e yönelttiği yeni bir turizm fırsatı niteliğinde. Dolayısıyla turizm alanında öğretim programları geliştirmek ve alana yönelik araştırma ve bilimsel bilgi artışını sağlamak, ulusal ve uluslararası öğrencileri ve bilim insanlarını kentimize çekecektir” bilgisini verdi. Geniş katılımlı kruvaziyer turizmi etkinliklerinin ise Nisan 2013’te “Turizmde Güncel Yaklaşımlar: E-Turizm, İnovasyon ve Girişimcilik” ve Mayıs 2013’te “Kruvaziyer Turizmi ve İzmir” başlıklı seminerlerle gerçekleştirileceğini ekledi.

Haberin Devamı

Deprem mimarisi eğitimi
EXPO 2020 adaylığı ve kentsel dönüşüm projeleriyle çehresinin değişmesi beklenen İzmir’de, üniversitenin ‘deprem mimarisi eğitimi’ vereceği de kaydedildi. Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin,‘Deprem Mimarisi’ adıyla alacakları ek derslerle hem depreme dayanıklı hem de estetik yapı tasarımı konusunda uzmanlaşacakları belirtildi.
Öte yandan fakültelere bağlı bölümler arasında “Ortak Uzmanlaşma Alanı Yaratan Programlar” da oluşturulacak. İkinci ana dal, yan dal ve kurum içi yatay geçiş uygulamalarından farklı olarak öğrenciler, var olan bölümlerde ek uzmanlaşma olanağı sağlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!