Yaşar Üniversitesi hedefini büyüttü

Güncelleme Tarihi:

Yaşar Üniversitesi hedefini büyüttü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2010 00:00

Teknoloji üssüne dönen Yaşar Üniversitesi bilgiye erişimde sınır tanımadan “en akıllı kampüs” olma iddiasında.

Haberin Devamı

YAŞAR Üniversitesi (YÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, yaklaşık bir yıldır devam eden çalışma sonunda Öğrenci Bilgi Sistemi’nin yeniden kurulduğunu, yeni sistemle öğrenciyi mezuniyet sonrasında da izleyebileceklerini söyledi. Akıllı kart sistemi, finans otomasyonu, kütüphane bilgi sistemini de hayata geçirdiklerini vurgulayan Barkan, “Akıllı kampüs olma iddiamızda ilerliyoruz. Ama benzerlerini duyuyoruz. O halde iddiamız en akıllı kampüs olmak” dedi.
İddialarımız sürecek
Rektör Prof. Dr. Barkan, akıllı kart sistemiyle öğrencilerin üniversiteye giriş çıkışlarının izlenilebildiğini, gençlerin kampüs içinde nakit para kullanmalarına gerek kalmadan alışveriş yapabildiklerini hatırlattı. Finans otomasyonunun da öğrenci bilgi sistemine entegre edilerek öğrencilerin harçlarını direkt olarak banka hesabına yatırabildiğini belirten Barkan, “İleride işlemleri izleyebileceğiz. Hedefimiz kağıt kullanılmayan, tüm işlevleriyle ‘akıllı bir kampüs’ meydana getirmek, üniversitemizi uluslararası arenaya taşımak. Kurduğumuz teknolojik altyapı ile 24 saat kablosuz internet olanağı olan öğrenci, öğretim elemanımızın hiçbiri bilgiye erişemiyorum diyemeyecek. Bu yıl aralarında ABD ve Uzakdoğu’dan olmak üzere toplam 22 ülkeden öğrencimiz var. Bu iddialarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Notlar takipte

Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aydın Öztürk, yeniden kurulup, tüm eski verilerin de aktarıldığı yeni Öğrenci Bilgi Sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Öztürk, sistem sayesinde öğrencilerin notlarını cep telefonlarından da takip edebildiklerini kaydetti. Bilgisar Mühendisliği Bölümü’nde yürütülen TÜBİTAK destekli diğer projelerden de söz eden Öztürk, son yıllarda bilgisayar grafiklerinin ve 3D animasyonlarının ön planda olduğunu söyledi. Öztürk, bu alanda geliştirdikleri görüntüleme çalışmaları ile grafik ve animasyon alanında daha gerçekçi ve hızlı sonuçlara ulaşmayı başardıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!