Yarım asırlık sanayi devi

Güncelleme Tarihi:

Yarım asırlık sanayi devi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2015 01:09

Petrokimya sektörünün hammadde kaynağı Petkim, 50’nci kuruluş yılını ciro değerlerini daha da artırarak kutladı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin petrokimya sektöründe tek hammadde üreticisi Petkim, 50’nci yılını 4.13 milyar TL ciro, 94 milyon TL brüt kar, 111.4 milyon TL faiz amortisman ve vergi öncesi kar ile tamamladı. Şirketin, geçen yıl 3.25 milyar TL olan aktif büyüklüğü de 3.79 milyar TL’ye yükseldi. Genel Müdür Sadettin Korkut, “Petrol fiyatları geride kalan 7- 8 aylık süreçte varil başına 115 dolardan 45 dolara kadar indi. Stok yönetimine büyük önem vererek Petkim’de ciro değerlerini korumayı başardık” dedi.

ÇALIŞANLARIYLA KUTLADI
Çalışanlarının yanısıra Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanı Şahin Mustafayev, Azerbaycan Sanayi ve Enerji Bakanı Natig Aliyev, Sofaz Başkanı Shahmar Movsumov, SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz’un da katıldığı 50. yıl kutlamasına ev sahipliği yapan Genel Müdür Korkut, yarım yüzyıldır hiç bitmeyen bir üretim sevdası ve her geçen gün artan bir kararlılıkla çalıştıklarını belirterek, “Sanayileşmek, iğneden ipliğe her ürünü ithal eden konumdan kurtulmak ve yerli üretim gücünü artırmak için sanayi tesisleri kurmak ve geliştirmek zorunda olan ülkemizde Petkim ve benzer birkaç ağır sanayi kuruluşu sayesinde birçok sanayi kolu gelişti” dedi. Petkim’de artış gösteren her 1 gramlık üretimin, ithalatın 1 gram azalması anlamına geldiğini kaydeden Korkut, Petkim’in Türk imalat sanayinin temel sektörlerinden plastik, ambalaj, kimya, boru, boya, tekstil gibi sektörlerin gelişiminde 50 yıldır kaldıraç işlevi gördüğüne dikkati çekti.

Haberin Devamı

10 YILDA 10 MİLYAR DOLAR
Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanı Shahin Mustafayev “SOCAR’ın Türkiye’deki ilk yatırımı olan Petkim, Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin gelişiminin bir simgesidir” diyerek, yarımadaya yapılacak yatırımların 2018’e kadar 10 milyar doları bulacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!