Yaralı şahin, Milli Parklar Şefliği’ne teslim edildi

Güncelleme Tarihi:

Yaralı şahin, Milli Parklar Şefliği’ne teslim edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 15:49

İZMİR’in Kınık İlçesi’nde, yaralı olarak bulunan şahin, tedavisinin yapılması için Bergama Milli Parklar Şube Şefliği’ne teslim edildi.

Haberin Devamı

Yaralı şahin, Milli Parklar Şefliği’ne teslim edildi

Fatih Mahallesi’nde çiftçilik yapan Bülent Yılmaz, bugün sabah saatlerinde evinin önünde uçmakta zorluk çeken bir kuş olduğunu farketti. Yakına gittiğinde bunun şahin olduğunu gören Yılmaz, hemen yakalayıp, bir kutunun içine koydu. Yılmaz, sol kanadını bir yere çarparak yaralandığı sanılan şahini, önce Bergama Orman İşletme Şefliği’ne götürdü. Yılmaz buradan kendisini Doğa Koruma ve Milli Parklar İzmir İl Müdürlüğü’ne yönlendirip, telefonlarını verdiklerini söyledi. Ancak, telefonla aradığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İzmir İl Müdürlüğü yetkililerinin, araç sıkıntıları olduğunu belirtip, yaralı şahini aldıramayacaklarını söylediğini belirten Yılmaz, bunun üzerine Kınık Belediyesi’ne başvurdu. Belediye zabıta memuru Ahmet Özsoy’u görevlendirerek hayvanı Yılmaz’ın evine giderek aldı. Özsoy, daha sonra yaralı şahini tedavisinin yapılması üzere Bergama Milli Parklar Şube Şefliği’ne götürüp, teslim etti.

Yaralı şahini bulan Yılmaz, tek isteğinin hayvanın bir an önce sağlığına kavuşup, doğal ortamına dönmesi olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!