Yapıyor, yiyor ve öğreniyorlar

Güncelleme Tarihi:

Yapıyor, yiyor ve öğreniyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2012 00:00

KARABAĞLAR Belediyesi Kent Konseyi’nin Sürekli Eğitim Merkezi’nde açtığı pastacılık kursuna katılan 12 kadın, 17 Ekim’den bu yana hafta içi her gün 4 saat pasta, börek, pizza, poğaça, baklava, mantı, kurabiye, sütlü ve çikolatalı tatlı yapmayı öğreniyor. Toplam 808 saatlik kurs, 20 Mart’ta sona erecek.

Haberin Devamı

Gıda teknikeri olmasına rağmen pastacılık eğitimi de alarak Halk Eğitim Merkezi’nde öğretmen olarak çalışan Şerife Güçlü, öğrencilerinin yaratıcılıklarına hayran kaldığını belirterek, “Burada disiplin de var, samimiyette. Ben sadece nasıl yapacaklarını gösteriyorum. Onlar yaratıcılıklarıyla öyle lezzetli ve güzel işler çıkarıyorlar ki ben de onlardan çok şey öğreniyorum” dedi.

Masraflar Rotary’den

Masrafları Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nca karşılanan kursa katılan Ayşe Öner, “Misafirlerime daha lezzetli ikramlar sunmak için buradayım” derken; inşaat teknikeri Tülin Demir, öğrendiklerini yapıp, açacağı kafeteryada satacağını söyledi. 16 yaşındaki Tutku Geçimli, “Elimde bir sertifikam olsun diye geldim” diye konuşurken; Ümran Aydın, aile bütçesine katkıda bulunmak, pasta ve böreğe para vermemek için kursa katıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Kursiyerlerden bazıları şimdiden evlere siparişle iş yapmaya başladı. Kafeterya açmaya sermayesi yetmeyenler sipariş alıp evlerinde yapacak, çalışan kadınlara satacak. Kiminin hobi, kiminin meslek edinme amaçlı geldiği kursta yapılan pasta ve börekler günün sonunda afiyetle yeniyor. Fazla kilolar ise kursa yürüyerek gelinip, evde de temizlik yapılarak atılıyor. Kurs sadece kadınları değil, daha lezzetli yemekler yiyen kocaları ve çocukları da mutlu ediyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!