Yapay su dünyası

Güncelleme Tarihi:

Yapay su dünyası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRKİYE'nin en kapsamlı su eğlence merkezi olarak planlanan ve Turizm Bakanlığı'nın tahsis ettiği 65 dönüm araziye kurulan Aqua Fantasy, hizmete girdi. Selçuk'un Pamucak sahilinde Büyük A.Ş. tarafından kurulan Aqua Fantasy'nin açılışını Devlet Bakanı Yüksel Yalova ile Selçuk Kaymakamı Yusuf Ziya Karacaev yaptı.

17 milyon dolara malolan tesisin açılışında konuşan Yalova, turizmin geçen yıl kan ağladığını ve dibe vurduğunu söyledi. Turizme emek verenlerin, durumu Türkiye'nin lehine çevirebilmek için çabalarını aralıksız sürdürdüğünü ve bugünlere gelindiğini belirten Yalova, ‘‘Turizm kavramının da, tarih kavramının da değişmesi gerekiyor. Turist yalnızca ülkemize gelen ve para harcayan kişi olarak görülmemeli. Turizmin bir yaşam biçimi olduğunu unutmamalıyız. Aqua Fantasy, yalnızca çocuklar için değil, içimizdeki çocuklar için tasarlanmış bir eğlence merkezi‘‘ diye konuştu.

KAYMAKAM Karacaev, tarihi zenginliklerin yanı sıra Aqua Fantasy gibi turizm işletmelerine de bölgede büyük ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Büyük A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rumi Doğay da, Türkiye için yeni bir kavram olan su parklarının yalnızca kaydıraktan ibaret olmadığını bu tesisle gösterdiklerini söyledi.

Aqua Fantasy, ortaçağın mistik görüntüsü kullanılarak yapılan şatolar, gözetleme kuleleri, altı kaydıraklı korsan gemisi, dalga havuzu, dinlenme havuzu ve yapay nehirden oluşuyor. Dalga havuzunda, Japonya'daki emsallerini aratmayan yedi ayrı yükseklikte ve çeşitte dalgalar yaratılabiliyor. Nehir 300 metre uzunlukta, 4 metre genişlikte. Şişme botlara binilerek gezinti yapılabiliyor. Suyun akma şiddeti ayarlanıp rafting yapma olanağı da sağlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!