Yanlış rapor tutuldu

Güncelleme Tarihi:

Yanlış rapor tutuldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2013 01:12

MANİSA’nın Alaşehir İlçesi’nde geçen mayıs ayında etkili olan dolu yağışı nedeniyle büyük zarara uğrayan çiftçiler, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Manisa Valiliği il Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne hazırlattırılan raporların sonuçlarını görünce bir şok daha yaşadı.

Haberin Devamı

İflas noktasına geldiklerini belirten üreticiler, yalnızca üzüm bağlarındaki zararın tutanağının hazırlandığını, tahıl üretimi yapılan bölgelerin dikkate alınmadığını ileri sürdü. Toplamda 23 köyde 28 bin dönüm alanın zarar gördüğünü, ancak yaklaşık 5 bin dönümlük alanın afet bölgesi kapsamına alındığını dile getiren üreticiler, kapsam dışında kalan çiftçilerin borçlarının ertelenmemesi durumunda, hacizle karşılaşacaklarını kaydetti.

Dolunun bağlara verdiği zararın gelecek yıllarda verim düşüklüğüne neden olacağını dile getiren çiftçiler, itirazda bulundu. Tek geçim kaynaklarının kesilmesiyle büyük sıkıntıya düşen üretici, ödeyemedikleri borçları nedeniyle icralık olmaktan korktuklarını, iflas etme noktasına geldiklerini savundu.
Hazırlanan raporlar sonucu zarar gören alanların kapsam dışı kalmasına anlam veremediğini ifade eden Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, “Dolu afetinden sonra ilgili kurumlar tarafından hazırlanan raporlarda Toygar

Haberin Devamı

Köyü’nde yüzde 55-60, Kemaliye Beldesi’nde yüzde 60-65, Subaşı Köyü’nde ise yüzde 70-80 zarar tespit edildiği yazılmıştı. Bir bölgenin afet bölgesi olabilmesi için bölge olarak yüzde 35’inin zarar görmesi gerekiyor. Buna rağmen bu bölgelerin kapsam dışı kalmasına bir anlam veremedik. Oda olarak, üreticilerimiz için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!