Yabancılar kaçıyor

Güncelleme Tarihi:

Yabancılar kaçıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2009 20:55

Haberin Devamı

Son yıllarda özellikle AB ülkelerinden gelen yabancıların emlak almak için yarıştığı Ege kıyıları, bürokratik engel ve dolandırıcılık olayları nedeniyle cazibesini yitirdi.

GÖZDE turizm merkezlerinde ev almak için adeta birbirleriyle yarışan yabancılar şimdi satmak için uğraşıyor. Kuşadası’nda 100’ün üzerinde yabancı evine satıp giderken, benzer tablonun Didim, Marmaris ve Bodrum’da da görüldüğü belirtildi. Kuşadası Tapu Müdürlüğü, bu yıl yapılan 1100 konut satışının 100’ü aşkın bölümünü yabancıların Türkler’e olan satışlarının oluşturduğunu açıkladı.

Tapu sorunu

Yabancılara yönelik satışların durma noktasına geldiğini, daha önce alanların da satmak için çaba harcadığını söyleyen Kuşadası Emlakçılar Derneği (KUŞEMDER) Başkan Yardımcısı Müslüm Yıldırım, yabancıların güven sorunu yaşadığını belirtti, “Mülk alanlar yıllardır tapu sorunu yaşıyor. Bürokratik engeller yüzünden, dolandırıcıların ağına takılanların sayısındaki artış hepsini tedirgin ediyor” dedi.

Turizmi etkiler

Haberin Devamı

Yıldırım şu uyarıda bulundu: “Eskiden bir mülk alan on kişiye reklam yapıyordu. Şimdi tam tersine. Eğer önlem alınıp, sorunlarının çözümünde adımlar atılmazsa bu kaçışların olumsuz etkisi turizme bile yansıyacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!