Wing Kun Tam'tan İzmir'e tam destek

Güncelleme Tarihi:

Wing Kun Tamtan İzmire tam destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2012 14:42

Haberin Devamı

İzmir'deki Lions Kulüp Üyeleri, Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği Dünya Başkanı Doktor Wing Kun Tam'la, Balçova Kaya Termal Otel'de bir araya geldi. Dünya Başkanlarını konuk etmenin onurunu ve heyecanını yaşayan Lionslar, Başkan Tam'ın geçtiğimiz yıl göreve gelirken başlattığı “Dünyada bir milyon ağaç” kampanyasına 118-R grubu 42 bin 703 fidan dikerek katkıda bulundu.
Göreve gelirken hedef projelerinden biri olarak 206 ülkede örgütlü bulunan tüm lionslardan ağaç dikmeyi isteyen Wing Kun Tam, İzmir'de gerçekleştirilen “Yeşil Çığlık” projesi kampanyasına destek vererek ağaç dikti. Dünya Lions Kulüpleri'nin desteğiyle sürdürülen bu kampanya ile çeşitli ülkelerde bu güne kadar 7 Milyon ağaç toprak ile buluştu. TURKEY'i temsil eden 6 Yönetim Çevresi'nden İzmir ve Alanya'ya kadar olan illeri kapsayan 118-R, bu kampanyaya 42 bin 703 fidan dikerek katkıda bulundu. Genel Yönetmen Ahmet Aşır, 118-R Yönetim Çevresi'nin 10 bin fidan sözü verdiğini ama bu rakamın 4 katından fazlasını toprakla buluşturduklarını söyleyerek, “Bu rakam Lions Dünya Başkanı Dr. Wing Kun Tam'ı etkiledi ve Ege Orman Vakfı ile birlikte Lion'ların Bahar Lions önderliğinde yürüttüğü ‘Yeşil Çığlık' projesi kapsamında fidanların dikimini gerçekleştirmek üzere İzmir'e geldi. Bu bizi çok mutlu etti. Çok kısa zaman önce yitirdiği eşi Irene Kun Tam adına da bin fidanlık bir koru armağan ettik” diye konuştu. Yönetim Çevresi'ne dahil Antalya Kulüpleri, Aydın'a ve Muğla'ya bağlı Bölge Kulüpleri de bu kampanyaya Orman Bölge Müdürlükleri işbirliğiyle katkıda bulunarak toplam 118-R Yönetim Çevresi 42.703 fidan dikimini Torbalı Aslanlar'daki ağaçlandırma alanında coşku içinde gerçekleştirildi.
‘İZMİR'İN YANINDA OLACAĞIZ’
Balçova Kaya Termal Otel'de Başkan Tam ile bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Doktor Hakan Tartan, ziyareti nedeniyle teşekkür etti. Başkan Tartan, Doktor Wing Kun Tam'a İzmir ile bilgiler vererek EXPO'nun İzmir için çok önemli olduğunu söyledi. Tartan, “İzmir için EXPO'nun çok önemli bir süreç. Geçen sefer kıl payı farkla kaçırdık. Bu sefer İzmir'e kazandırılması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi. Tartan, Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği Dünya Başkanı Wing Kun Tam'dan bu süreçte Lionsların desteğini istedi. Başkan Tam, İzmir'i çok beğendiğini ifade ederek, “Çok çağdaş ve çok güzel bir kentteyim. Sizin de hizmetlerinizden dolayı kutluyorum Lionslar olarak EXPO sürecinde seve seve İzmir'in yanında olacağız” diyerek destek vereceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!