Verimliliğin 3 altın kuralı

Güncelleme Tarihi:

Verimliliğin 3 altın kuralı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2015 01:06

VERİMLİLİK Haftası Proje Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu. Ödül törenine katılan Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, verimliliğin yollarını anlattı, başarısının sırrının üç altın kurala dayandığını söyledi.

Haberin Devamı

Babası merhum Mumin Erkunt'tan aldığı altın öğütleri yaşamının her alanında uyguladığını anlatan Armağan; "Babam, 'Doğru, dürüst ve adil ol ki, geceleri uyku sıkıntısı çekme. Çalışanlarına, paydaşlarına, devletine en ufak bir haksızlık yapma. Elindeki her ne ise, hepsini bir gün kaybedebilirsin. Öyle mütevazi yaşa ki, her zaman hayata sıfırdan başlayabilecek gücün olsun. Sakın elindekini israf etme, edene de engel ol, israf haramdır’ derdi. Bu üç altın kuralla büyüdüm. İş hayatına girince israfın aslında hayatın her alanında ve ne kadar acımasızca yapıldığını gördüm." dedi.

GERİ PLANA İTİLİYOR
32 yıldır sanayinin içinde olduğunu ve verimliliğin anlamının çok şirket tarafından anlaşılamadığını gördüğünü söyleyen Armağan, şunları kaydetti; “2010 ve 2011’deki yüzde 100 büyümenin, bizi ne büyük bir verimsizliğe ittiğini görene kadar biz de bu şirketlerden biriydik. Pazar ve müşterinin hızlı değişimi ile başetmeye çalışırken verimlilik konusunu geri plana atılıyor. Verimlilik konusunda yapılan çalışmalarda en büyük görev yöneticiye düşüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!