Veliahtın acı sonu

Güncelleme Tarihi:

Veliahtın acı sonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2012 00:00

İzmir’de üç alışveriş merkezinin sahibi Kasım Pırlant ile yazar Tülay Pırlant’ın 24 yaşındaki oğulları Zafer Pırlant, Şikago’da trafik kazasında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

İZMİR’de büyüdükten sonra 1973’te eğitim için gittiği ABD’de gayrimenkul alanında yaptığı yatırımlarla sayılı zenginler arasında giren, İzmir’de de üç alışveriş merkezinin sahibi Kasım Pırlant’la yazar Tülay Pırlant’ın 24 yaşındaki oğulları Zafer Pırlant, Şikago’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Columbia College’de müzik eğitimi alan Pırlant’ın, “Victor” ismini de kullanarak “Sleepless Cities” adlı müzik grubunda gitaristlik yaptığı öğrenildi. Önceki gün İzmir’de İlahiyat Camisi’nde gıyabında cenaze namazı kılınan Zafer Pırlant, dün Şikago’daki törenin ardından Michael The Archangel Mezarlığı’nda gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

İnsan bir kere yaşıyor

Pırlant’ın bir sosyal paylaşım sitesinde kendisiyle ilgili olarak, “Otobiyografisini yazacak en iyi insan değilim. Ancak şunu söyleyebilirim ki, hayata bir kere geliyorsak, neden en iyi şekilde yaşamayalım. Bunu herkes kendine borçlu. Müzik yapmayı seviyorum, iki ayrı grupta çalıyorum. İyimser bir insanım ve bunun her şeyi iyiye çevirebileceğine inanıyorum. Columbia College’a gidiyorum. Şunu söyleyebilirim ki, insanın zamanını en iyi şekilde geçirmesi gerektiği konusunda genel bir farkındalığa sahibim. Ne de olsa yalnızca bir kere yaşıyoruz, neden en iyi şekilde yaşamayalım” diye yazdığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Film gibi öykü

Acılı baba Kasım Pırlant’ın hayatı, 1973’te üniversite eğitimi için ABD’ye gitmesiyle değişti. Eğitiminin ardından gayrimenkul alanında yatırımlar yapmaya başlayan Pırlant, emlak alanında kurduğu şirketlerle alışveriş merkezleri satın aldı. 1985’te sahibi olduğu alışveriş merkezi sayısını dokuza çıkaran Pırlant, 2005’te ise yatırımlarını yönelttiği, doğduğu kent İzmir’de, krizdeki Mavişehir Ege Park, Balçova Egepark ve Konak Pier’in sahibi oldu. Anne Tülay Pırlant ise tanınmış bir yazar. Şirketin yönetim kurulunda da görev yapan Pırlant’ın ilk kitabı ‘Rüzgarlı Şehir’, 2008’de ABD’de, ‘Broken Angel’ ismilye filme çekildi. Film, ülkemizde de ‘Meleğin Sırları’ adıyla gösterildi. Pırlant çiftinin Deniz isminde bir de kızları bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!