Veliaht motivasyonu

Güncelleme Tarihi:

Veliaht motivasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2015 01:12

Ege İhracatçı Birlikleri, aile şirketlerinde gelecek kuşakların kendilerine güven kazanması için harekete geçti.

Haberin Devamı

Veliaht motivasyonu

AİLE işletmelerinin kurumsallaşması ve yurt dışı pazarlarda güç kazanması için sıra dışı eğitimler düzenleyen Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), bu kez de şirketlerin ikinci, üçüncü kuşak temsilcilerine yönelik “veliaht motivasyonu”na eğildi.
Türkiye Aile İşletmeleri Derneği’nin (TAİDER) katkılarıyla 12 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek “Veliaht Motivasyonu ve Prometheus’un Gücü” eğitimini, bu alandaki çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Meltem Onay verecek. Aile işletmelerinin sürdürülebilir olması için pek çok önemli noktaya değinilecek olan eğitimde, “Ben zaten bu işletmenin veliahtıyım. Nasıl olsa bir gün, bulunmam gereken yere geleceğim. Dedem, babam çok çalışmışlar, halen de çalışıyorlar, bana fırsat verseler ben de onlara yardımcı olabilir miyim acaba?” diyen ikinci ve üçüncü kuşağa da önerilerde bulunulacak.

Haberin Devamı

İki taraf da düşünüyor
EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Birlik olarak ihtiyaca ve beklentiye cevap verecek türde güncel bilgiler içeren eğitimler düzenlediklerini ve bunların sonucunda katılım, ilgi ve geri bildirimler açısından bir verim elde ettiklerini dile getirdi. Türkiye ve İzmir’de aile şirketlerinin çok fazla olduğuna dikkat çeken Ünlütürk, “Burada iki taraf da, hem kurucular hem yeni kuşaklar düşünüyor. Kurucular şirketi sonraki kuşaklara nasıl devredeceğini, kurumsallaştıracağını düşünüyor.

Veliaht motivasyonu

İkinci, üçüncü kuşaklar ise ‘İşleri nasıl devralacağız? Devralmalı mıyız? Yetki ve sorumluluklarıyla devralabilecek miyiz?’ diye düşünüyor. Zira bu süreç de çok kolay değil. Zaman zaman çatışmalar da yaşanabiliyor. Biz de bu konulara ışık tutabilmek ve dünyadaki örnekleri paylaşmak için bu eğitimi düzenledik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!