V1 Challenge 9 Eylül'de Aydın Malazgirt Meydanı'nda

Güncelleme Tarihi:

V1 Challenge 9 Eylülde Aydın Malazgirt Meydanında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2012 12:51

Türkiye’nin şehir içinde gerçekleşen tek motorsporları organizasyonu V1 Challenge 3'üncü ayak mücadalesi Malazgirt meydanı'nda yapılacak

Haberin Devamı

Türkiye’nin şehir içinde gerçekleşen tek motorsporları organizasyonu V1 Challenge'ın 3'üncü ayak mücadelesi Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü kapsamında 9 Eylül Pazar günü Malazgirt Meydanı'nda yapılacak. Geçen yıl ilki yapılan yarışları yaklaşık 5 bin kişi izlerken, yarışın ödülü 6 bin lira olarak açıklandı.Üretimi Volkan Işık tarafından yapılan Volkicar ile gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk özgün motor sporları şampiyonası V1 Challenge'ın 2012 sezonun ilk yarışı 27 Mayıs tarihinde Tarsus'ta gerçekleştirilmiş 10 bine yakın izleyici sayısına ulaşmıştı. 2'inci ayak ise İzmit Körfez Yarış Pisti'nde Serdar Bostancı, Murat Bostancı ve Yalçın Arsan gibi tecrübeli misafir pilotların da katılımıyla müthiş bir mücadeleye sahne oldu. V1 Challenge'ın 3'üncü ayağı, geçen yıl balkonlardan sarkan seyirci görüntüleriyle hafızalara kazınan Aydın'da 9 Eylül Pazar günü gerçekleşecek. Motor sporlarına ilgi duyan herkesin ücretsiz olarak seyredebileceği V1 Challenge organizasyonu, Aydın Malazgirt Meydanı'nda saat 14.30'da başlayacak. Geçen sene gerçekleşen ilk yarışta, parkur etrafında adeta kalın bir duvar ören seyirciler, V1 Challenge'ın dişe diş mücadelesini balkonlardan seyredebilmek için sıraya girmişti. Bu yıl yine, Aydınlılar, 16 tane rengarenk Volkicar ile yapılacak V1 Challenge mücadelesini heyecanla bekliyor.

Haberin Devamı

YARIŞIN GALİBİNE 6 BİN LİRA ÖDÜL

Ödüllendirme sistemiyle de Türkiye'de bir ilk yaratan V1 Challenge'ın her yarışında ilk üç sırayı paylaşan pilotlar para ödülünün sahibi olacak. Sporcuyu ve motorsporlarını destekleyen bu uygulamayla, bu sene yarışı birinci bitiren pilot 6 bin lira, ikinci 4 bin lira, üçüncü de 2 bin liranın sahibi olacak. Sezon boyunca koşulacak toplam 7 yarışta aynı pilot birinci olursa, 42 bin lira kazanmış olacak. V1 Challenge'ın bundan sonraki yarışları, 15 Eylül İstanbul, 7 Ekim Antalya, 4 ve 11 Kasım İzmir olarak planlanıyor. Telia Sonera'nın ana sponsoru olduğu V1 Challenge'a, Lassa, Castrol, ISS Catering Services, CMS, Vakkorama ve Power FM ise co-sponsor olarak destek veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!