Uzun tatil ön yargıları yıktı

Güncelleme Tarihi:

Uzun tatil ön yargıları yıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2008 00:00

İzmir’in tatil merkezi Çeşme, geçen ay okulların açılmasıyla yaşadığı tenhalıktan sonra, Şeker Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılmasıyla tekrar özlediği günlere kavuştu.

Oteller Eylül sonu, Ekim başı itibariyle yüzde 100’e ulaşan doluluk oranları yaşarken, Çeşmeli esnaf da bu haraketlilikten nasibini aldı. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, dokuz günlük tatilin çok faydası olduğunu belirterek, her zaman ısrarla üzerinde durdukları "Çeşme’nin en güzel zamanı Eylül-Ekim aylarıdır" tezini tüm Türkiye’ye kanıtlama fırsatını bulduklarını söyledi.

Rezarvasyonlar arttı

Öncel, "Bayramın ilk üç günü otellerdeki doluluk yüzde 100’e yaklaştı. Bayram sonrasında da doluluk oranı yüzde 60-80’ler arasında sürüyor. Çeşme’de havaların iyi gitmesiyle yerli misafirlerimiz ve turistler güzel vakit geçirdiler. Termale, havuza ve denize girdiler, güzel bir bayram yaşandı" dedi. Altın Yunus Resort & Termal Otel Genel Müdür Tayfun Başkurt, rezervasyonların Ramazan ayı sonlarında yoğunluk kazandığını, henüz tatile çıkamayanlarla yaz tatili keyfini son bir kez doyasıya yaşamak isteyenlerin oldukça cazip kampanyalar sayesinde Çeşme’yi tercih ettiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Bu bayram bir şeyi kanıtlaması açısından çok iyi oldu. İnsanlar Çeşme’de Ekim ayında da rahatlıkla denize girebileceklerini bizzat gördüler, bu keyfi yaşadılar. Gülay Eralp ve Fedon’un sahne aldığı gala gecelerinde 800 kişilik salonumuz tamamen doldu."

5 gün canlı müzik

Süzer Sun Dreams Hotel Genel Müdür Yardımcısı Alp Karakula bayram tatili süresince beş gün canlı müzik programları, tavla turnuvaları ve animasyon gösterileriyle misafirlerinin hoşça vakit geçirdiklerini söyleyerek, bayramın üç günü yüzde 100 doluluğa yaklaştıklarını, hafta sonunda ise doluluk oranlarının yüzde 90 olduğunu belirtti. Karakula, "Müşteri memnuniyeti en üst seviyedeydi, kış boyunca açık olacağımızdan kurban bayramı ve yılbaşında bunun geri dönüşü olacağını düşünüyoruz" dedi.

Ferhat Göçer’i 600 kişi dinledi

Sheraton Çeşme yöneticilerinden Murat Aydemir, "Bayram tatili süresini ortalama yüzde 80 doluluk oranıyla geçirdik. Alakart restaurantlarla, barlarımızda ise dışarıdan gelenlerle yüzde 100 doluluk yaşadık. Ferhat Göçer konserini yaklaşık 600 kişi izledi" diye konuştu.

Turizmciler: Bayram tatili dönüm noktası

Ilıca Hotel de bayramın ilk üç günü tam doluluk oranını yakaladı. Bayram sonrası ise bu oran yüzde 90’a geriledi. Halkla İlişkiler ve Reklam Koordinatörü Fatih Demir, tatil süresince Mandrake animasyonlarının oldukça ilgi çektiğini, meteorolojinin bayramda Çeşme’de yağış olacağını bildirmesinin ise kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, "Misafirimizin birisi haberlerde yağış uyarısı yapılınca, (üç günümü burada geçiremem) diyerek kalktı, Antalya’ya gitti" diye konuştu. Bayram tatilinin bir dönüm noktası olduğu konusunda birleşen turizmciler, bundan sonra da Çeşme’nin sezonunun üç ayla sınırlı kalmaması, termal destekli sonbahar aylarının ön plana çıkarılması konusunda görüş bildirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!