Uzay Kampı eğitimleri başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Uzay Kampı eğitimleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2013 15:00

Uzay Kampı Türkiye'nin 6 günlük uluslararası yaz kampı programları başlıyor.

Haberin Devamı

Uzay Kampı Türkiye, yaz boyunca 9-15 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik sunacağı programlarda; uzay bilimleri eğitiminin yanısıra eğlenceli takım çalışmalarıyla bireysel gelişime katkı sağlayacak. İngilizce ve Türkçe dil seçenekleriyle 6 günlük dönemler halinde uygulanacak yaz programı, ağustos ayı sonuna dek sürecek. Öğrenciler, kamp boyunca sıfır yerçekimi duvarı, 1/6 ay yürüyüşü koltuğu, çok eksenli simülatör gibi NASA dizaynlı eğitim araçlarıyla uygulamalı eğitimler alacak.

Türk personelin yanı sıra Amerikalı takım liderlerinin de görev yapacağı, İngilizce programlara ayrıca Rusya, ABD, Polonya, Fransa, İtalya, İspanya ve Çin'in de aralarında bulunduğu 20 ülkeden yüzlerce öğrenci de katılacak. Yeterli derecede İngilizce bilen Türk öğrenciler, yabancı ülke öğrencileriyle birarada olup kültürlerini paylaşma olanağı bulacak.

Haberin Devamı

UZAYDA YÜRÜYEN ASTRONOT DERS VERECEK

ESBAŞ girişimi olarak 2000 yılında İzmir'de kurulan ve dünyadaki üç uzay kampından biri olan Uzay Kampı Türkiye, 30 Haziran-6 Temmuz ve 7-13 Temmuz tarihlerinde, NASA Astronotu Lopez-Alegria'yı ağırlayacak. Yaz tatilinde unutulmaz bir uzay macerası sunacak kampa katılan çocuklar, en uzun süreli “uzay yürüyüşü” yapan NASA Astronotu E. Michael Lopez-Alegria'dan ders alacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!