Ustalara İzmir vefası

Güncelleme Tarihi:

Ustalara İzmir vefası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2011 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk tiyatrosuna ve sinemasına emek veren isimleri “Ustalara Saygı Haftası”nda İzmirlilerle buluşturuyor. İzmir Sanat’taki etkinlikte ilk “usta” konuk Genco Erkal.

Haberin Devamı

YARIN başlayacak etkinlikler kapsamında, Genco Erkal’ın başrollerinde yer aldığı dört film ve iki tiyatro oyunu İzmirli sanatseverlerle buluşurken, bir de panel düzenlenecek. Film gösterimlerinin hepsinin ücretsiz olacağı “Ustalara Saygı Haftası”nda, tiyatro oyunlarının biletleri ise İzmir Sanat ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi gişeleri ile www.aassm.org.tr ve www.izmir.bel.tr/kultursanat sitelerinden temin edilebilecek.

Film gösterimleri “At”la başlıyor. Ali Özgentürk’ün İtalya, İspanya, Brezilya ve Çin dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazanan filmi, köyden kente gelen ve burada yaşama mücadelesi veren bir babayla oğulun trajik hikayesini anlatıyor. Filmin başlama saati 20.00.

“Ustalara Saygı” gösterimlerinin ikincisi 16 Kasım Çarşamba saat 18.30’da “Pazar-Bir Ticaret Masalı”yla devam edecek. Ben Hopkins’in yönettiği, “en iyi film” dahil dört dalda ‘Altın Portakal’ sahibi film, kapitalist öğretinin egemen olduğu dünya ticaretinin küçük bir halkasını tasvir ederken, yoksulluğun ve köşe dönücü zihniyetin bireyi değer erozyonuna uğratmasını, vicdanını yok etmesini ele alıyor.

Haberin Devamı

Yine aynı gün saat 20.00’de “Hakkari’de Bir Mevsim” sinemaseverlerle buluşacak. Erden Kıral tarafından yönetilen film, Hakkari’de bir mevsim boyunca öğretmenlik yapan ve o yörenin insanlarıyla, sorunlarıyla özdeşleşen bir aydının hikayesini anlatıyor. Film, gösterildiği 1983’te çok sayıda uluslararası ödülün de sahibi oldu.

TEK KİŞİLİK DEV OYUNLAR

Ustalara Saygı Haftası, 17 Kasım Perşembe akşamı “Marx’ın Dönüşü” isimli tiyatro oyunuyla devam edecek. Genco Erkal Dostlar Tiyatrosu’nca sahnelenen ve Genco Erkal’in yönetip oynadığı tek kişilik oyun 20.00’de başlayacak. Bir diğer tiyatro oyunu “Nereye Gidiyoruz” ise 18 Kasım Cuma akşamı İzmirlilerle buluşacak. Aziz Nesin’in öykü, şiir, masal ve taşlamalarından Genco Erkal’ın uyarladığı ve yine tek başına oynadığı bu çağdaş meddah gösterisinde herkesin birbirine sorduğu “Nereye gidiyoruz” sorusuna yanıt aranıyor. Oyunun başlama saati, 20.00. “Genco Erkal Haftası”, 19 Kasım Cumartesi sona erecek. Aynı gün saat 16.00’da Genco Erkal’ın yanı sıra Prof. Özdemir Nutku, Prof. Hülya Nutku ve Doç. Ragıp Taranç’ın da konuşmacı olarak katılacağı panel düzenlenecek. Panelin ardından saat 20.00’de “Faize Hücum” filmi gösterilecek. Zeki Ökten tarafından yönetilen filmde, 30 yılda 22 takdirname kazanmış “memur eskisi Kamil Bey”in tüm parasını ve baba yadigârı evini bankerlere yatırmasının hikayesi anlatılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!