Usta sanatçı üniversitede anıldı

Güncelleme Tarihi:

Usta sanatçı üniversitede anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 11:03

ÜNLÜ sanatçı Barış Manço, İzmir’deki Gediz Üniversitesi’nde, eşi Lale Manço ile oğulları Doğukan Manço ve Batıkan Manço’nun katılımıyla anıldı. 7’den 77’ye milyonların gönlünde taht kuran Barış Manço anısına şarkıları söylendi, doğum günü pastası kesildi.

Haberin Devamı

 

Usta sanatçı üniversitede anıldı

1999 Yılında yaşamını yitiren Barış Manço’nun anısına Gediz Üniversitesi’nde bir doğum günü programı düzenlendi. Gediz Üniversitesi Müzik Kulübü ile İzmir Barış Manço Sevenler Topluluğu (İZManço) tarafından gerçekleştirilen etkinliğin onur konukları eşi Lale Manço ile oğulları Doğukan ve Batıkan Manço oldu. Üniversite öğrencilerinden oluşan müzik grubu Eski Yabancı ve İZManço üyeleri şarkılarını seslendirdi, yaşam öyküsü anlatıldı, anıları paylaşıldı. Hep birlikte doğum günü pastası kesildi, "Seni seviyoruz, iyi ki doğdun Barış Abi" denildi.

Duygu dolu anlar yaşayan Lale Manço, kendilerini konuk eden ve salonu tıklım tıklım dolduran üniversitelilere teşekkür etti, "Barış öldüğünde küçücük birer çocuk olan bugünün üniversite öğrencileri tarafından bu kadar sevildiğini görmek mutlulukların en büyüğü. Onun gerçek mirasçıları bizler değil, sevenleri" dedi. Doğukan ve Batıkan Manço da, "O sadece bizim babamız değil, 70 milyonun ailelerinin bir parçası. Bu gerçeği öldükten sonra daha iyi anladık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Usta sanatçı üniversitede anıldı



GENÇLER İÇİN ÖRNEK

Manço ailesine plaket veren Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Barış Manço gibi kalbi sevgi dolu gençler yetiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Çevik, "Barış Manço, ölümünün üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen Türk gençliğinin önünde hala örnek bir kişilik. Böyle bir sanatçıya sahip olduğumuz için ne kadar gurur duysak az. Onun yaşam felsefesinin ve insana insan olduğu için değer veren anlayışının öğrencilerimizin yolunu aydınlattığını gördükçe ayrı bir sevinç duyuyorum" dedi.



BAKMADAN GEÇME!