Uşak'ın tarihi reklam malzemesi yapılamaz

Güncelleme Tarihi:

Uşakın tarihi reklam malzemesi yapılamaz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 17:37

UŞAK Belediyesi’nde makam şoförlüğünü yapan H.S.K.’nin eşi Y.K.’ye ait konfeksiyon mağazası için, kentin kronolojik tarihi, coğrafyası, kurtuluş mücadelesi, turizm zenginlikleri, doğal güzellikleri ve folklorik değerlerinin canlandırıldığı Kent Tarihi Müzesi’nde 2015-2016 sonbahar kış koleksiyonunun katalog çekimi yapıldı.

Haberin Devamı

Bir önceki dönemin Bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın Uşaklı bağışçıların desteğiyle kurduğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın denetiminde 2 yıldır ziyaretçi akınına uğrayan müzedeki çekim tepki topladı.

Uşakın tarihi reklam malzemesi yapılamaz

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Türkiye’de sokakları aydınlatmak amacıyla ilk elektriğin kullanıldığı binada oluşturulan müzede, 1940’tan kalma jeneratör ile 1955-1960 ve 1963-1973 yıllarında belediye başkanlığı yapan Hakkı Yağcı’nın makam aracının, 80 yıllık bisikletin ve tarihe ışık tutan çok sayıda eserin üzerine kıyafet konulması eleştiri konusu oldu. Müzenin mağaza vitrinine döndüğünü söyleyen vatandaşlar, “Kimsenin Uşak’ın tarihi geçmişini reklam malzemesi yapmaya hakkı yok” dedi.

Haberin Devamı

Uşakın tarihi reklam malzemesi yapılamaz

GEREĞİ YAPILACAK

Çekimden haberinin olmadığını belirten AK Partili Başkan Nurullah Cahan gerekenin yapılacağını söyledi. Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü yetkilileri de bu tür çekimlerin bakanlıktan veya belediye encümeninden alınacak özel izinle yapılabileceğini, izin konusunda bilgilerinin olmadığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!