Uşak salon için seferber olmalı

Güncelleme Tarihi:

Uşak salon için seferber olmalı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2013 11:11

BASKETBOL ile birlikte elde edilen başarının ardından kente küçük gelen spor salonu için Uşak ayakta.

Haberin Devamı

Valisinden milletvekiline, yöneticisinden iş dünyasına kadar geniş bir kesim spor salonu sorununun çözümü için harekete geçti. Milletvekilleri ‘konunun takipçisiyiz’ diyor. Vali de kente yeni bir salon kazandırmanın ilk hedefleri olduğuna dikkat çekiyor. Takımın Beko Basketbol Ligi’ne çıkmasında yoğun emek sarf eden kulüp yöneticileri ‘2014 programına girmek için elinizi çabuk tutun’ diye uyarırken, iş dünyası Bakan’dan spor salonu müjdesini duymak için kentin tüm önderlerinin bir araya gelmesini istiyor.

AĞLAMAYAN BEBEĞE MEME YOK

Uşak salon için seferber olmalı

Takımı Beko Basketbol Ligi’ne çıkaran eski başkan ve Uşak Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, bu işin çözüm noktasının belediye ve ilgili bakanlıktan geçtiğine dikkat çekti. Uşak’ın bu noktada küçük düşündüğünü ifade eden Kuvvet, “Milletvekillerimize söylüyorum, gidin randevu alın. Biz heyet toplar geliriz. Bu konuda vekillerin biraz pasif kaldığını düşünüyorum. Kentin bütün tarafları bir araya gelip bu konuyu gündemde tutmalı ve bakanın ağzından bunun sözünü almadan da vazgeçmemeli. Bu bir ihtiyaç. Ağlamayan bebeğe meme yok. Başkanlığım döneminde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a dosyamızı sunmuştuk. Ama hala bir sonuç alamadık” dedi.

Haberin Devamı

HEDEF DAHA BÜYÜK SALON

Uşak salon için seferber olmalı

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, kentteki spor salonunun bir hayli eski olduğunu ve şu anda da yeni sezon öncesi bakım-onarım yapıldığını dile getirerek, “Bu süre içinde Uşak Sportif maçlarını Uşak Üniversitesi’nin salonunda yapacak. Benim kentteki görev sürem bir yıl oldu. Bu süre içerisinde zaman zaman maçları eşimle birlikte izledim. İyi bir seyirci kitlesi var. İlgililer. Seviyeli bir taraftar kitlesi. Dolayısıyla hedefimiz bu kente yeni bir salon kazandırmak. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da buna destek vereceğini biliyoruz. Bu sezon için mevcut salonu kullanacağız. Ama herkes gibi biz de daha büyük bir salona ihtiyaç olduğunun farkındayız” dedi.
Uşak Sportif’in Beko Basketbol Ligi’ne çıkmasıyla birlikte kentin moralinin yükseldiğini ifade eden Erden, basketbolla gelen bu moralin futbolda da başarıyı getireceğine inandığını söyledi.

Haberin Devamı

İŞİN TAKİPÇİSİYİZ

Uşak salon için seferber olmalı

Uşak Ak Parti Milletvekili İsmail Güneş, nisan-mayıs aylarında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile bir görüşme yaptıklarını ifade ederek, “O dönem kaynakların Mersin Olimpiyatları’na gittiğini, 2014 programına bakacağını söylemişti. Bu günlerde konunun tekrar gündeme gelmesiyle birlikte biz, meclis açılır açılmaz tekrar Bakan Kılıç ile bir araya geleceğiz. 2014 programına alınması adına işin takipçisi olacağız. Ama salonun kısa vadede yapılması mümkün değil. 2014 programına alınınca iki yıllık süreç devreye girecek. Özel yatırım da olsa bir inşaat süresi var” dedi.

BELEDİYE ÖNÜMÜZÜ AÇSIN

Haberin Devamı

Uşak salon için seferber olmalı

15 kez ismi değişen ve en son Uşak Sportif olan basketbol takımında 7 yıldır yönetici olarak görev yapan Serhat Eren, ‘Uşak’ın spor salonu sorununu’ sosyal medyaya taşıyanlardan. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın konuya yanıt verdiğini hatırlatan Eren, “Konuyu twitter’da paylaşmamızın üzerinden 10-15 gün geçti ve soğudu. Bu konuda kentin belediye başkanı ve milletvekillerinin bu konuya birlikte yoğunlaşması gerekiyor. Belediyenin yer konusunda önümüzü açması gerekiyor. Mevcut salondan biz 900-1000 civarında bilet satabiliyoruz. Bu sayıyla takım nasıl para kazanacak? Lig başladığında büyük takımlar buraya gelecek. Satabileceğimiz bilet bu. Onun için salon işinin acil çözülmesi gerekiyor. Alakasız vilayetlerin bile 3-4 binlik salonları var” dedi.

Haberin Devamı

2014’ü kaçırmayalım
Bakan Suat Kılıç’ın 2014 programına alabiliriz yaklaşımıyla ilgili de değerlendirme yapan Eren, bu konuda da hızlı hareket etmek gerekiyor. Bakanlığın 2014 bütçesinin oluşturulması adına şu anda kentlerden görüş isteniyor. Bu ay ve önümüzdeki ay görüşler toplanacak. Eğer o zamana kadar talebimizi iletemezsek 2014 de hayal olur” uyarısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!