Üniversitelerde yeni dönem heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelerde yeni dönem heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2015 13:21

Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlenen törenle, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) 2015- 2016 Eğitim- Öğretim Yılı’nın açılışı yapıldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, bilim insanı yetiştirmedikten sonra bina yapmanın bir öneminin olmadığını dile getirip, ürettikleri bilgiyi ticarileştirmek için çaba harcadıklarını kaydetti. Öte yandan, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yeni eğitim ve öğretim dönemi düzenlenen tören ve Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz tarafından verilen dersle başladı.

Haberin Devamı

DEÜ’de eğitim törenle başladı

Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlenen törene, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, bazı İzmirli milletvekilleri, akademisyenler ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından üniversitenin tanıtım filmi gösterildi. Ardından Prof. Dr. Füzün DEÜ ile ilgili bilgiler verdi. Kurulduğu 1982 yılından bu yana yaklaşık 203 bin mezun veren üniversitede bugün 71 bin 841 öğrencinin bulunduğunu belirten Rektör Füzün, "Üniversitemizde 117 ülkeden bin 163 yabancı öğrenci eğitim görüyor, 161 öğrenci topluluğu bulunuyor. Toplam çalışan sayımız 8 bin 378, bunlardan 3 bin 323’ü akademik personel. Üniversitemizin toplam bütçesi 756 milyon 308 bin TL. Üniversitemiz, 17 yerleşke, 14 fakülte, 10 enstitü, 1 konservatuvar, 4 yüksekokul, İBG İzmir, 52 araştırma merkezi 14 kütüphane ve hastanelere sahip. Ayrıca 102 bölüm ve 445 anabilim dalımız mevcut. Batılıların yaptığı gibi hiç de utanmadan bilgiyi ticarileştirmek için çaba harcıyoruz. Raflarda kalan bilgi hiç bir yere yaramıyor. Depark’ta 80 şirket bulunuyor, bunlardan yarıya yakını öğrenci akademisyenler tarafından kuruldu. Bilim adamı yetiştiremedikten sonra bina yapmanın da bir anlamı olmaz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Üniversitelerde yeni dönem heyecanı

"EN İYİ HİZMET ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE"

DEÜ bünyesinde bin 200 yataklı hastane bulunduğunu ve Hemotoloji Hastanesi’ni de yıl sonuna kadar açmayı hedeflediklerini dile getiren Rektör Füzün, "Üniversite hastanelerinin maddi sıkıntıları var. Umarım yakında bu sorun çözülür. Kimse alınmasın ama şu an en iyi hizmeti üniversite hastaneleri veriyor" dedi. Gençlere de seslenen Prof. Dr. Füzün, başarının formülünden söz edip, "Sevgili gençler, başarının formülü bellidir, akıllı olmak, aklınızı kullanıp bilimden ayrılmayın. Cesaretli olun, doğru bildiğinizin peşinden gidin. Başarı mutluluk için yeterli değil ama şarttır. Mutluluk için adaletli olun. Hep her şeyin başının sağlık olduğunu söylerler. Ben buna katılmıyorum, her şeyin başı adalettir. Ayrıca hoşgörü, hizmet ve edep unsurlarını barındırırsanız mutlu olursunuz" dedi. Öğrenciler adına İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ersan Yaraşan bir konuşma yaptı. Üniversiteler hem eğitimin hem de araştırma geliştirme ile bilim ve teknolojinin üretme merkezi olmuştur. Üniversiteler sadece bilgi aktarmazlar, aynı zamanda ahlak ve değer yargıları da oluştururlar. Dolayısıyla eğitim kurumları evrensel bilgi birikiminin gelecek nesillere aktarımının yanı sıra bilgili, erdemli ve ahlaklı bir insan yetiştirmeyi, Türk- İslam kültür ve medeniyetinin onurlu temsilcilerini ortaya çıkartmayı kendilerine misyon edinmelidirler. Son yıllarda artan suç oranları, gözle görülür bir ahlak çöküntüsünü göstermektedir. Bu ülkenin gelecek kuşaklarını yetiştirecek olan bizler çocuklarımıza belirli ahlaki değerleri öğretme mecburiyetindeyiz" diye konuştu. Konuşmaların ardından DEÜ Devlet Konservatuvarı Orkestrası konser verdi. Ödül töreninin ardından program sona erdi.

Haberin Devamı

Ege Tıp’ta ilk ders

Üniversitelerde yeni dönem heyecanı

Tıp Fakültesi Hipokrat Amfisi’nde gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Selda Erensoy yaptı. Dekan Prof. Dr. Yeşim Kirazlı ise ’Ege Tıp’ konulu konuşmasında öğrencilere Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bilgiler verdi. Fakültenin açılış dersini Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz verdi. Kürsüye çıkan Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, konuşmasına Ege Üniversitesi’nin tarihçesi ile başladı. Öğrencilere, Türkiye’nin en başarılı üniversitelerinden birinde eğitim fırsatı yakaladıklarını söyleyen Prof. Dr. Yılmaz, "Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni diğerlerinden farklı kılan, izlemeyi ve uygulamayı, girdiğiniz günden itibaren hocanızla kol kola, birlikte yapabilir olma şansınızdan kaynaklanmaktadır. Ege Üniversitesi’ne hoş geldiniz. Sizler geldiğiniz için bizler çok mutluyuz" dedi.

Haberin Devamı

Üniversitelerde yeni dönem heyecanı

’Hekim Olmak’ konulu konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Prof. Dr. Yankı Yazgan ise öğrencilere deneyimlerini anlatarak hayatlarının bundan sonraki döneminde işlerine yarayacak önemli tavsiyelerde bulundu. Ardından Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Orhan Kozan öğrencilere Ege Üniversitesi’nin sunduğu olanakları anlatarak kampüsü ve öğrenci topluluklarını tanıttı. Tören Ege Tıbbiyeliler Derneği’nin tanımıyla son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!