Üniversitede Athena çoşkusu

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede Athena çoşkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2015 01:28

KOÇ Holding’in düzenlediği ve bu yıl 10’ncusu gerçekleştirilen Türkiye’nin en geniş katılımlı gençlik festivali Koç Fest Balıkesir Üniversitesi’nde başladı.

Haberin Devamı

Spor, müzik ve eğlenceyi bir araya getiren festivalde ünlü rock grubu Athena konser verdi. Dünyaca ünlü bilardocu Semih Saygıner de bir gösteri sundu. Üniversiteli sporcuların kıyasıya mücadele verdiği voleybol ve briç maçları da büyük ilgi gördü. Viral videolar, teknolojik etkinlikler ve sosyal medya ile entegre edilmiş yarışmalarla renklenen festivalin 30 Nisan’a kadar süreceği bildirildi.

Koç Holding Kurumsal Marka Müdürü Okyar Tuncel, bugün Asya Termal Otel’de basın toplantısı yaparak, festivalle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2006 yılından bu yana üniversite gençliğini, spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabetle buluşturan Koç Fest’in 10 yıldır Türk sporuna ve sporcusuna önemli katkılar sağladığını vurgulayan Tuncel, "Geride bıraktığımız 9 yıla baktığımızda üniversiteli sporcularımızın hem nitelik hem de nicelik olarak gelişimi heyecan verici. İlk yola çıktığımızda amaçlarımızdan biri gençlerimizin spora olan ilgisini artırarak hem ülkemizde sporun hem de fair play ruhunun gelişimine katkı sağlamaktı. Bugünkü tablo bu amacımızda önemli bir yol kat ettiğimizi gösteriyor 9 yılda 100 bin kilometre yol kat ederek, 32 şehirde 33 üniversite ziyaret ederek 82 festival düzenledik. 160 bin üniversiteli sporcumuz mücadele etti. Konserlere 1 milyon 350 bin, etkinliklere 350 bin kişi katıldı" dedi.

Haberin Devamı

Üniversitede Athena çoşkusu

KOÇ FEST İLE SPOR ANLAYIŞI DEĞİŞTİ

Koç Fest kapsamında gerçekleştirilen spor müsabakalarında ilk yıldaki 12 daldaki spor branşını 46’ya çıkardıklarına dikkat çeken Tuncel şöyle devam etti:

"Koç Fest ile Türkiye’de az sayıda branşa odaklanmış spor anlayışını kırmak istedik. Dünyada yeni yeni mücadele edilen branşları da Koç Fest çatısı altına alarak, bu alanda sporcularımızın yetişmesini amaçladık. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nda bu yıl 46 branşta 185 üniversiteden 22 bini aşkın sporcu yarıştı. Finallere kalan 5 bin sporcu, 7 final şehrinde şampiyonluk için mücadele verecek. Bu yıl Muğla’da başlayan ve Balıkesir ile devam eden finaller 17 Mayıs’a kadar sürecek. Etkinlikler sırasıyla, Karabük, Sivas, Gaziantep, Antalya ve Isparta’da gerçekleşecek. Koç Fest’in bu yıl ki büyük finali,10-17 Mayıs tarihleri arasında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde yapılacak. Isparta’da Mor ve Ötesi de konser verecek. Koç Topluluğu olarak sporun yaygınlaştırılması adına, bu yıl da Koç Fest için önemli bir kaynak ayırıyoruz. 400 tedarikçi ve 250 kişiden oluşan saha ekibiyle dev bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Ekibimizde enerjimizi artıran üniversiteli gençleri de istihdam ediyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!